Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Honderden woningen in gebied Putten-Zuid

16 december 2020 om 18:49 Nieuwbouw

PUTTEN Het realiseren van voldoende woningen is een van de speerpunten van de gemeenteraad en het college van b en w voor de komende jaren. Eerder deze woensdag introduceerde de gemeente Putten daarom de nieuwe woningbouwlocatie in Putten-Zuid. ,,Het streven is dat wij in dat gebied honderden woningen gaan bouwen vanaf 2023/2024”, geeft wethouder Roelof Koekkoek aan.

Volgens hem is wonen misschien wel het meest besproken thema in de lokale samenleving. ,,Hoewel er flink doorgebouwd wordt in Rimpeler, blijft de vraag naar woningen onverminderd groot.” Om die reden is het gebied Putten-Zuid aangewezen als uitbreidingslocatie met als omsluiting de Nijkerkerstraat, de Van Geenstraat, de Roosendaalseweg, de Hooiweg en de Beitelweg. Hier moet een groene, veilige en duurzame woonwijk komen, of zoals de gemeente Putten het ook omschrijft: een ‘dorpse’ wijk met een sterk buurtgevoel en een fijne buitenruimte. 

BURGERPARTICIPATIE Inwoners kunnen meedenken over de te bouwen woningen in Putten-Zuid. ,,Samen met de inwoners willen we op zoek naar antwoorden. Zij kennen Putten en weten waar behoefte aan is”, schrijft de gemeente. Dat kan middels een online vragenlijst via de website van de gemeente Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie