Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Gemeente en boer Heimo zijn er nog steeds niet uit: ‘Er is nog zoveel onzeker’

19 december 2020 om 16:30 Nieuwbouw

PUTTEN Tussen boer Heimo van Deuveren en de gemeente Putten is nog steeds geen overeenstemming bereikt over de aankoop van zijn bedrijf. Die overeenstemming is nodig voor de ontwikkeling van Putten-Zuid als woningbouwlocatie. De gemeente heeft Van Deuveren wel laten weten zijn bedrijf te willen aankopen. ,,Maar daarmee hebben wij nog geen nieuwe locatie voor ons bedrijf, met de bijbehorende vergunningen”, zegt Van Deuveren. 

,,We hebben zelf wel een locatie in het vizier, maar daar moet nog veel gebeuren om het geschikt te krijgen voor het doel waarvoor wij het willen gebruiken. Zowel vergunningtechnisch als qua het bouwen van stallen.” Volgens Van Deuveren gaat het om een locatie die niet in de omgeving van Putten ligt en zelfs niet binnen de provincie Gelderland. ,,We hopen in januari volgend jaar verder met de gemeente in gesprek te gaan.”

TE LAAT Van Deuveren vraagt zich wel af of de gemeente niet te laat is met de insteek om zijn bedrijf te verplaatsen. ,,Als ik het voorbeeld van het bedrijf van Jeroen Beker uit de gemeente Brummen mag noemen, dan is de gemeente denk ik gewoon veel en veel te laat. Jeroen Beker moest met zijn melkveehouderij namelijk wijken voor het project Ruimte Voor De Rivier. Uiteindelijk heeft het meer dan tien jaar geduurd voordat zijn melkveehouderij was verplaatst. En dat was dan nog binnen dezelfde gemeente en provincie”, vertelt hij. 

,,Als ik het goed begrijp wil de gemeente in 2023 beginnen met bouwen. Als er per jaar honderd woningen worden gebouwd, dan komen ze binnen twee jaar, dus in 2025, binnen onze geurcirkel te staan. Dat zou betekenen dat wij over vijf jaar een andere locatie moeten hebben met benodigde vergunning en ook al nieuwe stallen moeten hebben gebouwd. Ik zie werkelijk niet in hoe dat goed moet komen. Voorlopig kunnen we niet anders dan hopen op een goede afloop van dit alles, want er is nog zoveel onzeker.”

Door Wijnand Kooijmans

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie