Afbeelding
Pixabay

Gemeente Putten sluit overeenkomst met Regionaal Dierencentrum De Ark

21 december 2020 om 06:34 Dieren

PUTTEN Stichting Regionaal Dierencentrum De Ark verzorgt vanaf 1 januari 2021 de opvang en het transport voor dieren in nood in een aantal gemeenten in de regio, waaronder Putten. In opdracht van De Ark zullen alle transporten van dieren in nood worden vervoerd door de afgelopen jaar nieuw opgerichte Stichting Dierenambulance Noord-West Veluwe. 

Deze dierenambulance haalt ook de aangereden dieren, niet zijnde (klein)wild, op om deze te controleren op eventueel aanwezigheid van een chip, en meld deze aan bij Amivedi of het betreffende Faunabeheer/Groennet. 

Voor alle gevallen zijn het dierencentrum en de dierenambulance bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur. Maar in levensbedreigende situaties is de dierenambulance 24/7 bereikbaar. 

OVEREENKOMST Na jaren van onduidelijkheden en de vele vragen van de inwoners, hebben de gemeenten Putten, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Zeewolde in samenspraak met het dierencentrum en de dierenambulance besloten om wettelijke verplichtingen omtrent opvang en vervoer van honden en katten uit te breiden naar alle dieren niet zijnde (klein) wild. ,,Deze overeenkomst zal een grote bijdrage leveren aan het dierenwelzijn”, aldus het dierencentrum. 

Met de overeenkomst is volgens de gemeente Putten in totaal een bedrag van 27.600 euro gemoeid op jaarbasis. Tot op heden werd deze dienst geleverd door de Dierenambulance Putten Barneveld (DPB). De DPB heeft eerder de gemeente Putten laten weten de samenwerking stop te zetten.

Stichting Dierencentrum De Ark en de Stichting Dierenambulance Noord-West Veluwe zijn non-profitorganisaties met veel vrijwilligers, en in belangrijke mate afhankelijk van bijdragen van gemeenten, donaties en legaten. Meer informatie is te vinden op de website van het dierencentrum of van de dierenambulance. De dierenambulance is daarnaast te bereiken via 0341-230529 indien een dier in nood verkeert. ,,Naast het regelen van transport zal de centrale van de dierenambulance ook telefonisch advies geven. Vaak is de beller, en vooral het dier, daarmee al geholpen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie