Martijn Fabriek
Martijn Fabriek Eigen foto
Column

Fabrieksterrein: Afsluiting van de feestmaand

4 januari 2021 om 19:54 Opinie

PUTTEN Op de eerste zondag van dit nieuwe jaar reed ik ‘s morgens inspiratieloos op de fiets door Putten. De meest deprimerende dag ofwel Blue Monday moet nog komen. Dit jaar is dat op maandag 18 januari, maar bij mij is dat altijd een paar weken eerder. Ik heb wel een idee hoe dat komt. De feestdagen zijn geweest en ondanks alle coronamaatregelen hebben we eigenlijk gewoon heel gezellige feestdagen gehad. De bijzondere lijstjes en programma’s op radio en televisie zijn geweest en we gaan weer terug naar het normale leven. Met nieuwjaarsdag is de laatste feestdag voorlopig weer geweest.

Martijn Fabriek

Wat misschien ook niet helpt, is het nieuws bekijken en lezen zo net na de jaarwisseling. Op uitgebreide schaal worden we geïnformeerd dat het vanwege de coronamaatregelen en/of enorme aantallen hulpverleners relatief rustig geweest is. Aan de andere kant wordt verslag gedaan van allerlei incidenten, waarvan je je als normaal denkend mens afvraagt: ‘Hoe komen mensen erbij zich tijdens de jaarwisseling zo als tuig te gedragen’.

BOSWANDELING Ach, zolang het allemaal ver van mijn bed is, moet ik mij er dan erg druk om maken? Op oudejaarsdag hebben we lekkere oliebollen gegeten ergens buiten en op afstand bij ons in de straat. We hebben wat kindervuurwerk afgestoken, ’s avonds thuis de oudejaarsconference gevolgd en om middernacht geproost op het nieuwe jaar. Op de vrije nieuwjaarsdag hebben we een mooie boswandeling gemaakt met picknick met ons vieren.

NIET ZEUREN Al wandelend kom je er dan wel achter dat op een paar honderd meter van je huis twee ruiten van twee bushokjes, een gemeentelijke prullenbak en een PostNL-brievenbus compleet aan gruzelementen zijn. ’s Middags lees je dat het in Putten op een enkel incident na een betrekkelijk rustige jaarwisseling is geweest. De mensen hielden zich in Putten alleszins behoorlijk aan de veiligheids- en de coronaregels. Even bekroop mij het cynische gevoel dat, als er maar anderhalve meter afstand wordt gehouden, we dan blijkbaar niet moeten zeuren over vernielde bushokjes, brievenbussen en vuilnisbakken.

INSPIRATIE Het fietsrondje heeft mij toch wel goed gedaan. Blijkbaar is het toeval dat dit spoor van vernielingen zo dicht bij elkaar bij ons in de buurt heeft plaatsgevonden. Verder heb ik binnen de bebouwde kom weinig vernielingen gezien. Misschien moet ik voortaan eerder een rondje fietsen in plaats van mij druk te maken over wat ik in het nieuws allemaal hoor, zie en lees over Putten en de wereld. Met nieuwe voornemens en inspiratie kwam ik thuis. Over een paar dagen vier ik ook nog mijn verjaardagsfeest. Mijn feestmaand is nog niet eens afgelopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie