Ontwikkelaar Steenvlinder wil casco (klus)woningen realiseren in voormalig basisschool Veenhuizerveld voor starters op de woningmarkt.
Ontwikkelaar Steenvlinder wil casco (klus)woningen realiseren in voormalig basisschool Veenhuizerveld voor starters op de woningmarkt. © Tim van Donkersgoed

‘Kluswoningen’ in basisschool Veenhuizerveld

11 januari 2021 om 13:01 Wonen

PUTTEN De christelijke nationale basisschool Veenhuizerveld is vanaf 2016 niet meer als school in gebruik. De afgelopen jaren onderzocht de gemeente de mogelijkheden tot een andere invulling van het gebouw. Helaas tot op heden zonder het gewenste resultaat. In afwachting van een definitieve invulling is het gebouw nu in gebruik door kunstenaars.

Er heeft zich een nieuwe ontwikkeling voorgedaan. De gemeente kwam eind vorig jaar in contact met de ontwikkelaar Steenvlinder uit Voorburg. Deze ontwikkelaar heeft het idee om in de school casco (klus)woningen te realiseren voor starters op de woningmarkt. Op basis van een eerste inschatting is er mogelijk ruimte voor 5 woningen. 

Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover dit nieuwe initiatief. Het karakteristieke schoolgebouw blijft behouden. Ook wordt met dit idee recht gedaan aan de uitgangspunten zoals die eerder door de gemeente zijn opgesteld voor de herbestemming.

DIGITALE INFORMATIEAVOND Voor omwonenden vindt een digitale informatieavond plaats op dinsdag 26 januari om 19.30 uur. De ontwikkelaar Steenvlinder zal de ideeën die er leven met betrekking tot de nieuwe bestemming van de school delen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van de ontwikkelaar Steenvlinder: www.steenvlinder.nl/veenhuizerveld

Later deze week verschijnt op De Puttenaer.nl een Premiumartikel over de kluswoningen in basisschool Veenhuizerveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie