De elektricien legt de laatste hand aan het aansluiten van de pomp.
De elektricien legt de laatste hand aan het aansluiten van de pomp. Jorge Fabian

Seibo Werkgroep bouwt drinkwatervoorziening

12 januari 2021 om 17:40 Lokaal Deel je nieuws

In de afgelopen weken heeft het lokale team van de Seibo Werkgroep in El Seibo een drinkwatervoorziening aangelegd in het dorpje Kilómetro Ocho (ca. 800 inwoners), op afstand begeleid vanuit Putten. Zo gaat het werk in El Seibo door, ook nu het lastiger is om daar vanuit Nederland heen te reizen.

Op deze lokatie was enkele maanden geleden al een grondwaterboring gemaakt van 90 meter diep. Samen met de inwoners van het dorpje werd eind december een betonnen tafel gebouwd, waarop het watervat van 4500 liter werd geplaatst. Zo werd een watertoren gecreëerd. Vervolgens werden hoofdleidingen gelegd door het hele dorp, terwijl metselaars van de tafel een pompgebouwtje maakte. Ten slotte werd de pomp aangesloten en neergelaten. De 2PK onderwaterpomp zit onderin de put en pompt zo'n 120 liter water per minuut naar boven. Elke dag zetten de mensen de pomp even aan, waarna er voor de hele dag water in het reservoir zit.

Komende zomer hoopt de Seibo Werkgroep weer af te reizen naar El Seibo, een en ander afhankelijk van wat er op dat moment mogelijk is.

Voor meer informatie over het project in El Seibo kan men contact opnemen met:

-Stoffel Bos, Kerkstraat 157, Putten, tel.: 0341-357011, email: stoffel@seibowerkgroep.nl

-Johan Bos, Wallenbergstraat 54, Putten, tel.: 0341-750254, email: johan@seibowerkgroep.nl

Ook kan men een bezoek brengen aan de website: http://www.seibowerkgroep.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie