Afbeelding
Pixabay

Terreinbeheerders treden strenger op tegen drukte in natuur

13 januari 2021 om 12:18 Natuur en milieu

PUTTEN (ANP) Terreinbeheerders zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en LandschappenNL gaan strenger optreden tegen te grote drukte in de natuur. Gedrag als parkeren in de bermen, los laten lopen van honden, buiten de paden rondstruinen en in de avond en nacht in natuurgebieden rondzwerven maakt allemaal kans op een boete van minimaal 100 euro. 

De natuurbeheerders en gemeenten zetten handhavers in, want ze vrezen grote drukte omdat “de natuur” als bijna het enige uitje nog “open” is, nu de strenge lockdown is verlengd tot en met 9 februari.

De terreinbeheerders waarschuwen wandelaars en fietsers om op zaterdagen, zondagen en tijdens feestdagen in de buurt van hun eigen huis te blijven. ,,Ga op die dagen niet tussen 11.00 en 15.00 uur op pad, want dat zijn de drukste uren in de natuur.” 

SNEEUW Als er in het weekeinde mogelijk sneeuw en ijs komt, zoals de weerbureaus voorspellen, moeten recreanten dat niet massaal gaan opzoeken. Dat gebeurde afgelopen weekeinde al wel bij het Drielandenpunt in Zuid-Limburg, waar veel bekeuringen werden uitgedeeld. De organisaties raden mensen aan om natuur op te zoeken die ze per fiets of wandelend kunnen bereiken en niet aan te sluiten in gebieden waar het al druk is.

WILDPLASSEN Alle toiletten in natuurgebieden zijn op dit moment vanwege de lockdown gesloten. ,,Wildplassen hebben we liever niet, maar het is niet verboden. Maar laat geen wc-papier achter.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie