Afbeelding
Zonnepanelen

ChristenUnie wil onderzoek naar verduurzamen woningen zonder extra maandlasten

19 januari 2021 om 13:33 Politiek

PUTTEN De ChristenUnie wil met het college in gesprek over het verduurzamen van woningen zonder extra maandlasten voor inwoners. Er is een gemeentelijke regeling waarbij baatbelasting wordt gebruikt voor het financieren van isolatie en zonnepanelen.

Door het toepassen van deze regeling kunnen we als gemeente bijdragen aan de klimaatdoelstellingen, zonder dat daarbij kosten bij de huiseigenaren terecht komen. ChristenUnie raadslid Erik van Hemel: “Als de maandlasten van inwoners niet toenemen en we kunnen met elkaar een stap maken naar een duurzamer dorp, dan verdient zo’n initiatief ook in Putten een kans.

Het is een interessante mogelijkheid voor Puttenaren die zich afvragen of het rendement opweegt tegen de investering. Veel woningeigenaren staan positief tegenover het verduurzamen van de eigen woning, maar er is niet altijd een potje geld beschikbaar om te besteden aan isolatie of zonnepanelen. Een andere reden om niet te verduurzamen is de kans dat bij vertrek uit de woning de investering niet is terugverdiend. Met de verduurzamingsregeling wordt de investering gekoppeld aan de woning en wordt de aflossing op de investering betaald uit de besparing die het oplevert.  

Een aantal gemeenten, waaronder Wijk bij Duurstede, heeft deze regeling inmiddels toegepast en de eerste resultaten zijn positief. De ChristenUnie wil dat het college onderzoekt of deze regeling ook in Putten kan worden ingezet om particuliere woningen te verduurzamen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie