Afbeelding
Welzijn Putten

Welzijn Putten deelt kalender vol tips en traktaties uit aan jonge mantelzorgers

22 januari 2021 om 08:29 Maatschappelijk

PUTTEN Welzijn Putten/Ermelo heeft het initiatief genomen om aan geregistreerde jonge mantelzorgers (jmz) tot 18 jaar een unieke jaarkalender voor 2021 uit te reiken. Het gaat om jongeren die vanuit natuurlijk proces zorg en ondersteuning geven aan een naaste. In de kalender vinden jonge mantelzorgers tips voor ontspanning en vouchers voor leuke activiteiten en lekkernijen. 

De kalender bestaat uit persoonlijke spreuken en tekeningen van jonge mantelzorgers. Daarnaast is er vanuit intensieve samenwerking tussen plaatselijke ondernemers en organisaties een divers aanbod van vouchers voor ontspannende activiteiten en heerlijke lekkernijen aan de kalender toegevoegd. Ook zijn er tips en tricks door de maanden heen toegevoegd om (thuis) ontspanning, creativiteit en beweging te bevorderen in het dagelijks leven. ,,In een tijd waarin veel stil ligt en weinig meer kan, is het goed structuur te behouden. Zeker voor kinderen en jongere mensen waarbij het zorgen altijd doorgaat, met of zonder virus”, legt Welzijn Putten uit. 

RUIMTE VOOR ONTSPANNING De vouchers zijn bedoeld om kinderen en jongeren die opgroeien met meer dan gewone zorg in hun thuissituatie een blijk van waardering te geven. Maar er is ook met een reden gekozen om een kalender te geven. ,,We hopen vanuit Welzijn met de kalender onze jonge mantelzorgers de kans tet geven om dit jaar een goede planning te maken met structuur en inzicht. Hierdoor hopen wij dat zij hun tijd zodanig kunnen indelen dat er ruimte vrij komt voor hun eigen ontspanning. Het is belangrijk dat deze jonge mensen zich ervan bewust zijn dat ze ook goed voor zichzelf mogen en moeten zorgen en dat ze er niet alleen voor staan.” 

Daarom staan er in de kalender telefoonnummers en contactpersonen voor hulp, advies of een luisterend oor om gehoor te willen geven bij vragen. ,,We hopen hiermee deze jonge mensen erkenning te geven. Maar er is iets wat we net zo graag willen geven en dat is herkenning bij activiteiten vanuit de regionale inloop en dus ook middels de vouchers van activiteiten en traktaties die hen worden aangeboden door de plaatselijke bedrijven en organisaties.” 

Een deel van de vouchers zijn beperkte perioden inwisselbaar, maar sommigen kunnen ook heel 2021 ingewisseld worden. ,,Onze dank gaat uit naar Klimbos Ermelo, Limburgia Putten, Bostoren Schovenhorst Putten, Museum Het Pakhuis Ermelo, BRUNA Putten/Ermelo, De Parel Putten, De Schaapskooi Ermelo, JongPutten, JeugdPuntPutten, Jongerenwerk Ermelo en Interactie-Ermelo.” 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie