Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Gemeente helpt Puttense slachtoffers kinderopvangtoeslagaffaire

25 januari 2021 om 16:49 Politiek

PUTTEN In Nederland zijn duizenden ouders slachtoffer geworden van de kinderopvangtoeslagaffaire. Bij de gemeente Putten is tot nu toe bekend dat drie gedupeerden uit Putten zich bij de Belastingdienst hebben gemeld. Wethouder Bert Koops roept inwoners op zich te melden bij de gemeente als zij slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire: ,,Bent u in de problemen gekomen door het handelen van de Belastingdienst? Neem dan contact op met de gemeente. Wij willen naast u gaan staan en u wijzen op de hulp die wij u als gemeente kunnen geven.”

De Belastingdienst zorgt voor een financiële schadevergoeding van 30.000 euro voor de getroffen ouders. Maar dit geldbedrag is niet altijd voldoende om de problemen die zijn ontstaan op te lossen. Koops: ,,Het kan zijn dat mensen problemen hebben gekregen op het gebied van wonen, psychisch welbevinden, inkomen, schulden of de opvoeding van kinderen. Als gemeente willen wij daarom een goed gesprek met de gedupeerde ouders voeren. Wij willen samen met hen kijken wat voor hulp er nodig is om hun leven weer op de rit te krijgen.”

Ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire en degene die vermoeden slachtoffer te zijn, kunnen zich melden bij de gemeente Putten via telefoonnummer (0341) 359 611 of via e-mailadres wouwerkerk@putten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie