De 94-jarige meneer Molenkamp krijgt een corona-vaccinatie.
De 94-jarige meneer Molenkamp krijgt een corona-vaccinatie. GGD

GGD start met vaccineren 90-plussers

26 januari 2021 om 19:10 Corona

PUTTEN De GGD Noord- en Oost-Gelderland, waaronder ook Putten valt, is dinsdag begonnen met het vaccineren van mobiele, thuiswonende 90-plussers. Drie senioren uit Zeddam, Harderwijk en Apeldoorn kregen de eerste coronaprikken.

Vanochtend kregen de heren Bieleveldt (91) en Molenkamp (94) en mevrouw Lock-van de Veen (91) in Apeldoorn de eerste vaccinaties in deze regio. Demissionair minister Hugo de Jonge van volksgezondheid was digitaal aanwezig.

,,Ik zit veel thuis, de kinderen doen de boodschappen. Ik wil niemand besmetten en zelf ook niet ziek worden. Ik ben nog erg goed en wil weer wat doen’’, was volgens de GGD de reactie van meneer Molenkamp.

PERSPECTIEF ,,De GGD heeft zeer ruime ervaring met vaccineren. In de organisatie merk ik dat onze medewerkers blij zijn dat ze de mensen hiermee perspectief kunnen bieden’’, aldus GGD-directeur publieke gezondheid Jacqueline Baardman in een persbericht. ,,Naast de zorgmedewerkers vaccineren we nu ook onze senioren. We hopen dat er snel meer vaccins beschikbaar zijn, zodat we kunnen opschalen om meer mensen te kunnen vaccineren.”

UITNODIGING Door de huisarts aangemerkte thuiswonende 90-plussers die mobiel genoeg zijn om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken, ontvangen een uitnodiging van de eigen huisarts. 

De volgende groep, thuiswonende ouderen tussen 85 en 90 jaar, krijgt vanaf het einde van de week een uitnodiging voor vaccinatie via het RIVM. Ouderen die niet voldoende mobiel zijn, worden door de huisartsen gevaccineerd.

UITBREIDING Doordat nu steeds meer vaccin ter beschikking komt en de vaccinatiestrategie is aangepast, zal het aantal vaccinaties komende tijd fors oplopen. De GGD Noord- en Oost-Gelderland bereidt zich hierop voor door het aantal vaccinatielocaties uit te breiden. Volgende week worden in Harderwijk en Doetinchem nieuwe vaccinatielocaties geopend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie