Afbeelding
Vitale Vakantieparken

Minister Ollongren steunt Veluwse aanpak vakantieparken

27 januari 2021 om 18:03 Recreatie

PUTTEN Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft woensdag de nieuwe Nationale Actie-agenda Vakantieparken ondertekend. Als stuurgroep-voorzitter van de Vitale Vakantieparken Veluwe, waarin elf gemeenten en de provincie Gelderland samenwerken, zette burgemeester Henk Lambooij van Putten zijn handtekening.

Om verschillende problemen die spelen op vakantieparken aan te pakken, werken vele partijen samen. Andere ondertekenaars zijn het interprovinciaal overleg IPO, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de GGD GHOR (koepel van GGD’s en geneeskundige hulpverleningsorganisaties), Vitale Vakantieparken Drenthe, branchevereniging Valente voor kwetsbare mensen in de samenleving, het Leger des Heils en het Landelijk Informatie- en Expertisecentrum LIEC).

OPKNAPPEN EN GROEI De nieuwe Nationale Actie-agenda Vakantieparken ondersteunt de Veluwse aanpak. Provincies en gemeenten melden in een persbericht dat ze blij zijn met deze agenda met enerzijds meer aandacht voor ondernemerschap, opknappen en groei van de vakantieparken. En anderzijds focus op aanpak van misstanden op (voormalige) vakantieparken, met bijvoorbeeld aandacht voor de vraag hoe om te gaan met de vele mensen die er permanent  wonen, vaak in een kwetsbare positie. 

Er wordt ook extra ingezet op de duurzaamheid van vakantieparken. ,,Zeker op de Veluwe is dat een belangrijk onderwerp, waar we de komende jaren hard aan moeten werken.’’

STEUN LOKALE AANPAK De landelijke samenwerking is een steun in de rug voor alle partijen die dagelijks aan het werk zijn om de vakantieparken op de Veluwe vitaler en duurzamer te maken. ,,De bestuurlijke samenwerking achter de nationale agenda geeft een krachtiger ondersteuning aan de lokale aanpak en helpt ons om gezamenlijk uitvoeringskracht te ontwikkelen”, aldus burgemeester Lambooij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie