Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Janneke

27 januari 2021 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Afgelopen maandag mocht ik digitaal aanschuiven bij het klassengesprek van groep 8 van Basisschool met de Bijbel ‘De Akker’ aan de Jacob Catsstraat. Dat is de groep van Janneke van de Kolk (12). De moeder van Janneke heeft een donorlever en is daardoor kwetsbaar. Zij moet zeker niet besmet raken met het coronavirus. Om die reden zit het gezin Van de Kolk vanaf begin maart 2020 in quarantaine. Janneke is dus al bijna elf maanden niet naar school geweest.

FILMPJE Janneke schreef mij daar vorige week een brief over. Dit in het kader van een schoolproject. De Puttenaer publiceerde die brief. ,,Of ik er niet voor kan zorgen dat mondkapjes en de anderhalve meter op de basisscholen verplicht worden”, zo schreef Janneke mij. Ook leek het haar een idee goed om een filmpje te maken over haar situatie.

Ik heb Janneke en haar klas tijdens de les verteld dat het op een basisschool wel heel ingewikkeld is om iedereen een mondkapje te laten dragen en anderhalve meter afstand van elkaar te laten houden. Dat is bijna niet te doen met jonge kinderen.

MEESTER Maar een filmpje maken, haar tweede verzoek, kan wel. Sterker nog, dat hebben wij al gedaan. Niet alleen Janneke komt aan het woord in het filmpje, ook haar meester Roel Verloop is geïnterviewd. Het filmpje komt één dezer dagen online. Ik vind het mooi dat ook de meester zich hiervoor heeft ingezet. Ik heb vroeger ook voor de klas gestaan, maar digitaal lesgeven is echt topsport. Dat heb ik maandag wel ervaren. Alle waardering dus voor meester Roel en zijn collega’s die er, ondanks alles, het beste van proberen te maken.

MISSEN En dat doet Janneke ook. ,,Ik mis de school, maar ik heb dat graag voor mijn moeder over”, zo schreef ze in haar brief die tot in de Tweede Kamer aan toe werd besproken. Iets voor elkaar over hebben. Je gewoon aan de regels houden. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Maar als je de krant leest en het journaal aanzet, dan weet je dat dit niet zo is. Een toenemend aantal mensen lapt iedere regel aan de laars. Ook bij ons in Putten. Die mensen hebben de brief van Janneke vast niet gelezen. Ik adviseer ze om dat alsnog te doen. Om vervolgens in de spiegel te kijken.

H.A. Lambooij, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie