Trainer Albert van Nijhuis
Trainer Albert van Nijhuis Archieffoto Henk Hutten

Trainer Van Nijhuis gaat voor derde jaar bij Rood-Wit’58

28 januari 2021 om 15:57 Voetbal

PUTTEN Albert van Nijhuis is ook komend seizoen trainer van voetbalvereniging Rood-Wit’58. De Puttenaar (43) en de derdeklasser zijn een contractverlenging voor één seizoen overeengekomen.

Van Nijhuis zegt het goed naar zijn zin te hebben. ,,Het is leuk werken binnen de club met een zeer gemotiveerde groep spelers. Ook de randzaken zijn goed geregeld. Daarover heb ik absoluut geen klagen. Het was in het begin wel even schakelen, omdat ik uit het verleden gewend was om op een hoger niveau te werken. Wat je zelf normaal vindt, wordt niet altijd zo begrepen door de spelers. Dat was een goede leerschool’’, vertelt de oud-speler van Sparta Nijkerk, SDC Putten en FC Horst.

WEGGEGOOID JAAR Dankzij corona is het nog niet zo gelopen als Van Nijhuis voor ogen had. ,,We waren op de goede weg met de groep toen corona een hoop roet in het eten gooide, waardoor we het seizoen (17 wedstrijden, 13 punten) niet af konden maken. Dit seizoen lag de competitie na vier wedstrijden (vier punten) weer stil, met nog geen perspectief om deze af te maken. Dit is een weggegooid jaar.”

DRIE JAAR De ambitieuze trainer heeft voldoende plezier en uitdaging om nog een jaar langer door te gaan. ,,Drie jaar bij een derdeklasser had ik van tevoren niet zo in mijn hoofd; ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik stapjes wil maken. Maar ik wil graag nog een keer een jaar met de groep werken. Dat was de grootste reden om er nog een jaar aan vast te plakken. Om nu te stoppen bij een club, zit ook niet in mijn aard.”

De selectie blijft grotendeels intact, Van Nijhuis hoopt nog op een paar versterkingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie