Noah Bijsterbosch.
Noah Bijsterbosch. Edwin de Kruijf

Aanvoerder De Meeuwen maakt overstap naar Unitas

30 januari 2021 om 09:38 Korfbal

PUTTEN Korfbalvereniging De Meeuwen raakt na dit seizoen aanvoerder Noah Bijsterbosch kwijt. De Puttense gangmaker maakt de overstap naar concurrent Unitas uit Harderwijk. Beide clubs komen op het veld uit in de overgangsklasse; in de zaal is Unitas hoofdklasser.

Marco Jansen

De 24-jarige Puttenaar is na vijf seizoenen in de hoofdmacht van De Meeuwen toe aan een nieuwe uitdaging. ,,Bij Unitas kan hij zich verder ontwikkelen en het is voor ons natuurlijk een mooie versterking’’, stelt Gert-Jan van de Glind van de technische commissie van Unitas. ,,Noah is een allrounder die met zijn kwaliteiten en echte winnaarsmentaliteit uitstekend past in onze selectie. We zijn echt blij met zijn komst.”

ONZEKERHEID Bijsterbosch voelde bij zichzelf een sterke behoefte aan een nieuwe uitdaging. ,, Mijn broertje Ezra is al gestopt en Daniël van Munster gaat terug naar SKF. Verder is bij ons veel onzekerheid in de selectie; veel spelers twijfelen over volgend jaar.”

Bij Unitas is er voor de Puttenaar volgend jaar wel een aantrekkelijk plaatje. ,,Ik kende de jongens al een beetje, er staat een leuke selectie en als ik in Unitas 1 kom, dan heb ik de garantie van hoofdklasse. Bij De Meeuwen was ik aanvoerder, dat geeft je meer zekerheid. Het is leuk om weer echt te moeten strijden om mijn plekje. Het is een club in de buurt en ook weet ik dat het bij Unitas gezellig is. Ik heb twintig jaar bij De Meeuwen gespeeld, dat maakt de keuze wel lastig. Maar ik ben blij met de beslissing.”

CONTACT GEHOUDEN Het is niet de eerste keer dat Bijsterbosch gelinkt wordt aan Unitas. Van de Glind: ,,Hij trainde twee jaar geleden al op eigen initiatief met onze groep mee, maar koos toen voor zijn clubgevoel. Sindsdien hebben we contact gehouden. De afgelopen periode heeft hij zelf contact gezocht met spelers en toonde wederom interesse. We zijn hem blijven volgen en het is mooi dat hij nu voor onze ambities kiest.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie