Afbeelding
Arap-John Tigchelaar
Advertorial

Wij Putten: ‘Wij zijn nu aan zet’

3 februari 2021 om 07:00 Politiek

Dat het klimaat verandert, kan haast niemand nog ontgaan. Weerrecords worden keer op keer verbroken en periodes van droogte worden afgewisseld met hevige stortbuien. Hoe gaan we hiermee om?

De gemeente Putten heeft geld op de plank liggen om inwoners te helpen die klimaatadaptieve maatregelen willen treffen, zoals dat heet. U en ik zijn aan zet en de gemeente geeft ons een duw in de rug! Zo kan het al veel helpen om tuinbestrating te vervangen door groen, zodat het regenwater makkelijker weg kan. Dat sluit ook mooi aan op het coalitieakkoord.

Wij Putten is warm voorstander van het vergroenen van onze leefomgeving, van het afkoppelen van regenpijpen van het riool en van het streven naar biodiversiteit en een betere luchtkwaliteit.
Wij Putten wil graag inzetten op het tegengaan van droogte, hittestress en wateroverlast. Het klimaat verandert snel en het mooiste is als we eraan werken om dat zoveel mogelijk te keren.

U en ik plaatsen een regenton?

U en ik planten bomen?

U en ik koppelen het hemelwater af?

U en ik vergroenen of ontstenen?

U en ik gaan ons platte dak vergroenen?

U en ik gaan hemelwater hergebruiken?


De gemeente Putten gaat ons daarbij helpen. Je zou het subsidiëren kunnen noemen, maar ik noem het liever stimuleren. Want de verantwoordelijkheid ligt ook bij onszelf. Er komen geen medewerkers van de gemeente uw of mijn regenpijp doorzagen, onze tegels in de tuin verwijderen of gaten voor bomen graven. U en ik bepalen zelf welke maatregelen het beste bij onze eigen tuin passen. U en ik voeren zelf uit.

Met deze stimulans van de gemeente zijn verdere stappen naar een duurzamere samenleving nog sneller gezet.

U en ik, wij, zijn nu zelf aan zet.

Dit artikel werd u aangeboden door: Arap-John Tigchelaar, commissielid Wij Putten

Arap-John Tigchelaar, commissielid Wij Putten
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie