de scouts spelen een spel
de scouts spelen een spel Toon Hollanders

Scouts Kon-tiki groep weer naar buiten!

7 februari 2021 om 10:48 Sport Deel je nieuws

De scouts van de Kon-Tiki groep zijn blij, ze mochten vanaf afgelopen zaterdag 5 februari sinds lange tijd weer bij elkaar komen om opkomsten te houden. 

Het welzijn van kinderen en jongeren tijdens de lockdown staat steeds meer in de schijnwerpers. Het sociale contact en fysiek bezig zijn en buitenlucht, zijn noodzakelijke elementen om jongeren mentaal gezond te houden. Daarom heeft de overheid hier samen met sportorganisaties en met scouting nederland afspraken over gemaakt. Scouting Kontiki heeft haar draaiboeken klaar en kon snel schakelen. De maatregelen om op verantwoorde wijze samen te komen zijn goed afgestemd en doorgenomen. 

Afgelopen zaterdag was het dus zover en konden de scouts van 11 tot 18 jaar al weer samenkomen. Vanaf komende week starten ook de jongste leeftijdsgroepen, van 5 tot 7 en 8 tot 11 jaar. 

Afgelopen maanden werd wel online het een en ander georganiseerd, maar voor scouting is dat niet hetzelfde als het 'echte werk'. Afgelopen zaterdag waren de scouts dan ook druk bezig met spellen in de buitenlucht, hout hakken, vuur maken, er werd door de meiden een brug gebouwd van houten palen, er was een afscheids-speurtocht voor twee stafleden en het clubhuis werd weer eens fris gepoetst. En met wat een plezier en enthousiasme. Iedereen zat vol met verhalen, over online school en hoe goed (of slecht) dat ging. Je kon merken dat het samen bezig zijn de jeugdleden, maar ook de stafleden, veel goed deed! 

Zeker in deze tijd, waarin binnen zitten achter een computerscherm de norm is geworden, is het belang om buiten te komen, sociaal contact te hebben en fysiek bezig te zijn en misschien last but not least even een paar uur weg bij je thuiswerkende ouders vandaan, groter dan ooit.

Het was een mooie dag zo en een opsteker voor iedereen dat Scouting Kon-Tiki (weer) leeft!

Bent u benieuwd geworden naar scouting, de mogelijkheden om lid te worden als jeugdlid of of om een staf- of bestuursfunctie te vervullen? Wij zijn een zeer actieve vereniging met  ruim 100 actieve leden en we willen graag, zeker nu,  meer kinderen de kans bieden om scouting te ervaren.  Kijk op www.scoutingkontiki.nl (lid worden/schrijf je in of kom kijken).

de scouts bouwen een brug
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie