Afbeelding
Siergrassen kopen

Welke siergrassen online kopen?

10 februari 2021 om 07:00 Partnercontent

Er zijn enorm veel siergrassen te koop! Je zal ze vast weleens in de voortuin van iemand hebben gezien. Het is niet zomaar gras, maar je ziet ze vaak in allerlei kleuren en formaten. Ze geven een moderne look aan je tuin en ze zijn over het algemeen onderhoudsarm. Je hoeft ze vaak alleen even terug te snoeien en ze kunnen er weer tegenaan. Welke soorten siergrassen zijn er? Wij zochten het voor je uit.

Je kunt siergrassen grofweg indelen in twee soorten, zo heb je hoge siergrassen en lage siergrassen. De namen spreken voor zich natuurlijk. We lichten er hieronder eerst een paar toe van de lage siergrassen.

Fijn Schapengras

Eentje die veel voorkomt is het Fijne Schapengras. Dit is een stevig soort die de winter gewoon overleeft. Deze neigt trouwens een beetje naar het blauw. Deze plant blijft groen in de winter en behoudt zijn mooie diepgroene kleur. Het zijn hele smalle bladeren en worden ook weleens haren genoemd.

Lampenpoetsergras

De standaard Lampenpoetsergras wordt zo’n 60 centimeter. Daarnaast hebt je ook nog kleinere varianten die zo’n 30 centimeter hoog worden. Het is een vaste plant die een mooie groene kleur heeft. De sprieten staan dicht op elkaar waardoor je een mooie bos hebt.

Carex

De Carex is een bijzondere en heeft drie varianten, zo heb je de gele, groene en bontgekleurde variant. De bontgekleurde variant is zowel groen als geel van kleur. Dit siergras wordt slechts 50 centimeter hoog.

De hoge grassen

Ok toegegeven, het Olifantengras wordt niet echt zo groot als een olifant. Wel kan ie zo’n 1,5 tot 2,5 meter hoog worden! Deze krijgt ook pluimen bovenin die een mooie gloed krijgen in de herfst.

Vedergras en de Molinia Caerulea

Vedergras is heel elegant en erg licht. Het leuke is dat je met deze variant kunt kiezen hoe hoog je ‘m wilt hebben. Je hebt varianten die slechts 20 centimeter worden. Mocht je ‘m groter willen hebben, dan kun je kiezen voor de 2 meter variant. De Molinia Caerulea is wat grover om te zien. De stengels groeien tot 2,5 meter en heeft lichte pluimen aan de bovenkant. De pluimen zijn lichtbeige van kleur, terwijl het gras zelf lichtgroen is.

Denk er wel aan dat je even moet opletten bij de aanschaf van siergrassen, er zijn er namelijk een paar die ondergronds groeien en zo je hele tuin kunnen overwoekeren, laat je dus goed adviseren. Ook kun je informatie krijgen over de vaste kleur in de winter. Je wilt waarschijnlijk in de winter ook genieten van de mooie groene kleuren van je siergras! Op de website vind je veel meer siergrassen. Welke zou mooi in jouw tuin staan? Lees goed de omschrijving van de siergrassen om een juiste keuze te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie