Zorgboerderij de Tinteler heeft donderdag een cheque ontvangen van de stichting Kinderboerderij Nijkerk.
Zorgboerderij de Tinteler heeft donderdag een cheque ontvangen van de stichting Kinderboerderij Nijkerk. Henk Hutten

Zorgboerderij de Tinteler ontvangt cheque van Nijkerkse stichting

12 februari 2021 om 09:15 Maatschappelijk

PUTTEN Zorgboerderij de Tinteler heeft donderdag een cheque ontvangen van de stichting Kinderboerderij Nijkerk. De stichting die jaren geleden zich inzette om een kinderboerderij in Nijkerk te realiseren, wordt opgeheven en deelt geworven fondsen uit aan soortgelijke projecten in de omgeving. 

De zorgboerderij in Putten zal het geld gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe tractor. Ook kinderboerderij de Vosheuvel in Amersfoort kreeg een cheque uitgereikt namens de stichting. Zij zullen van het geld een nieuwe ponykar aanschaffen. 

KINDERBOERDERIJ Jaren geleden probeerden enkele enthousiastelingen uit Nijkerk een kinderboerderij in de gemeente te realiseren. De plannen leken veelbelovend, maar in 2010 bleek de gemeente geen post voor een kinderboerderij in de begroting te hebben opgenomen. ,,Met de ingezamelde gelden hebben wij enkele jaren geleden al een voederhok bij opening van De Pol kunnen realiseren”, vertelt Gerard de Gooijer. ,,Nu we de stichting gaan opheffen, bestemmen we de fondsen graag aan verwante projecten.” 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie