Beeld van het ongeval op zaterdag 28 maart 2020 in Putten.
Beeld van het ongeval op zaterdag 28 maart 2020 in Putten. Donkersgoed Multimedia

Taakstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval Putten

11 februari 2021 om 14:29 Rechtbank

PUTTEN/ZUTPHEN De rechtbank in Zutphen heeft een 26-jarige Ermeloër veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur voor het veroorzaken van een verkeersongeval met fatale afloop in Putten. Daarnaast heeft de man een voorwaardelijke rijontzetting van een jaar gekregen. Dat meldt rechtspraak.nl, de website van rechtbanken. 

De man voerde zaterdagmiddag 28 maart 2020 op de Oude Rijksweg (N303) een bijzondere manoeuvre uit, waarbij hij met zijn auto over een dubbele doorgetrokken streep reed zonder eerst te stoppen, terwijl het verkeerslicht voor de baan waarop hij reed op rood stond. Ook werd zijn zicht beperkt. Hij verleende vervolgens geen voorrang aan een tegemoetkomende motorrijder, die door een groen verkeerslicht reed. Het slachtoffer, een 37-jarige Ermeloër, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

ZEER KWALIJK De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij zoveel risico heeft genomen. Hij maakte ernstige verkeersfouten en het slachtoffer kon hier niet op bedacht zijn. Hiermee droeg de man zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de veiligheid van medeweggebruikers onvoldoende.

KINDEREN Het slachtoffer was een vader van twee zeer jonge kinderen. Deze kinderen moeten opgroeien zonder hun vader en hun moeder moet na tien jaar samen zijn zonder haar partner verder. De ouders van het slachtoffer moeten verder leven zonder hun zoon. Hoeveel impact dat heeft op hun levens werd duidelijk tijdens de indrukwekkende slachtofferverklaringen van de partner en de vader van het slachtoffer.  

IMPACT Het verkeersongeluk heeft volgens de rechtbank ook veel impact (gehad) op de veroorzaker. Hij staat onder behandeling van een psycholoog en is momenteel niet in te staat om te werken. Verder heeft de man geen strafblad en aangegeven zijn rijgedrag te hebben aangepast. Daarnaast heeft de 26-jarige meerdere keren benadrukt hoeveel spijt hij heeft. 

Vanwege zijn persoonlijke omstandigheden legt de rechtbank de rijontzegging geheel voorwaardelijk op. Voor deze voorwaardelijke rijontzegging geldt een proeftijd van twee jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie