Archieffoto bedrijventerrein Keizerswoert in Putten.
Archieffoto bedrijventerrein Keizerswoert in Putten. BDUmedia

Coronasteun voor 300 bedrijven in Putten

17 februari 2021 om 11:49 Economie

PUTTEN Driehonderd bedrijven (exclusief zzp’ers) in de gemeente Putten hebben in 2020 coronasteun ontvangen. Dat is iets meer dan 36 procent van alle ondernemingen met twee of meer medewerkers.

Van de 65 horecabedrijven in Putten kreeg bijna 62 procent vorig jaar geld uit minimaal één steunmaatregel. En van de 1.985 zzp’ers heeft bijna 20 procent gebruik gemaakt van minimaal één coronaregeling. In totaal gaat het om 395 éénpitters: zelfstandigen zonder personeel.

Dat blijkt uit recent gepubliceerde CBS-cijfers. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte vorig jaar bijna de helft van alle Nederlandse bedrijven gebruik van één van de coronasteunmaatregelen. Relatief veel ondernemers uit Noord-Holland en Limburg deden een beroep op deze financiële regelingen om hun bedrijf overeind te houden.  

Het journalistieke databureau LocalFocus bracht de regionale en gemeentelijke cijfers in beeld. Bekijk hier de cijfers per provincie.

Onder de hard getroffen horeca-ondernemers wordt uiteraard veel gebruik gemaakt van coronasteun. Dit geldt voor zo’n driekwart van alle horeca-ondernemingen in Nederland. Van de zzp’ers kreeg vorig jaar ruim een kwart coronasteun. Zij maken vooral gebruik van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Als je op de kaart op een gemeente klikt, zie je een korte lokale samenvatting. 


OVER DE CIJFERS Op de kaart zie je hoeveel bedrijfsvestigingen met twee of meer werkzame personen (dus exclusief zzp’ers) vorig jaar gebruik maakten van minimaal één van de coronaregelingen. Hier lees je om welke regelingen het gaat. 

We hebben dit aantal afgezet tegen het totale aantal bedrijfsvestigingen met minimale twee werkzame personen, om te komen tot het aandeel bedrijven met coronasteun. Dat percentage bepaalt de kleur op de kaart. Klik je op een gemeente, dan zie je ook cijfers over het aantal en aandeel zzp’ers dat coronasteun ontving, en het aantal en aandeel horeca-ondernemers dat gebruik maakte van één van de coronaregelingen.

De cijfers zijn gemeten op 31 december 2020: het gaat om alle bedrijven waarvan de aanvraag uiterlijk 31 december is goedgekeurd en geregistreerd. Alle absolute aantallen zijn afgerond op vijftallen. De gemeenten op de kaart zijn de gemeenten zoals die in 2020 bestonden. 

De gegevens die het CBS heeft verzameld komen van verschillende bronnen, waaronder het UWV. Meer over de cijfers lees je in het tabblad Toelichting van de maatwerktabel ‘Financiële regelingen corona per regio’. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie