Afbeelding
Pixabay

College Putten hoopt op ‘warme overdracht’ hulp bij huishouden

22 februari 2021 om 12:27 Maatschappelijk

PUTTEN Het college van Putten hoopt op een ‘warme overdracht’ door de Zorggroep Noordwest-Veluwe van hulp bij het huishouden en dagbegeleiding voor ouderen.

Dat blijkt uit een informatiebrief van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Het college reageert daarmee op het besluit van de zorggroep om per 1 juni - de einddatum van de lopende contractperiode - te stoppen met hulp bij het huishouden en dagbegeleiding voor ouderen in de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet.

250 CLIËNTEN In Putten ontvangen momenteel circa 250 mensen huishoudelijke hulp en ondersteuning via medewerkers van de zorggroep, aldus het college. 
In totaal gaat het in de vier genoemde gemeenten om 1.200 cliënten en ongeveer 275 medewerkers, zei regiomanager Roelof Hoving van de zorggroep eerder tegen deze krant. 

ONVOLDOENDE De zorggroep noemt twee redenen om niet deel te nemen aan een nieuwe aanbesteding.
,,De zorggroep wenst zich verder te specialiseren in meer complexere zorg en behandeling voor ouderen. En de gemeentelijke vergoeding op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is voor de zorggroep onvoldoende om de hulp bij het huishouden kostendekkend uit te kunnen voeren’’, lichten burgemeester en wethouders toe. 

DEZELFDE MEDEWERKER Het college voegt eraan toe dat de raad van bestuur van de zorggroep heeft aangegeven zich in te spannen om de overgang naar een nieuwe zorgaanbieder zo goed mogelijk vorm te geven. ,,Centraal uitgangspunt is om passende zorg zoveel mogelijk te continueren en een warme overdracht te realiseren. Hoewel men geen garantie kan geven, doet de zorggroep haar uiterste best om ervoor te zorgen dat cliënten weer door dezelfde medewerker bij het huishouden worden geholpen.’’ 

CONTINUÏTEIT ,,Wij waarderen het streven van de Zorggroep Noordwest-Veluwe om de overgang naar een nieuwe aanbieder zo goed mogelijk te regelen. De continuïteit van zorg aan de cliënten in Putten staat ook voor ons centraal’’, voegt het college daaraan toe. 

De verwachting is dat begin april duidelijk is welke zorgorganisaties een nieuw contract met de gemeenten krijgen. Daarna is er nog zo’n drie maanden de tijd om de overdracht te regelen.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie