Afbeelding
BDUmedia

‘Partydrug 3-MMC ook in Putten, niet op grote schaal’

22 februari 2021 om 17:28 Maatschappelijk

PUTTEN De relatief nieuwe en gevaarlijke partydrug 3-MMC wordt ook door jongeren in Putten gebruikt. Voor zover bekend, gebeurt dat niet op grote schaal.

Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen van Wij Putten. Burgemeester en wethouders concluderen dat na contact met jongerenwerkers van JeugdPunt/Tactus.

EXPERIMENTEREN Raadslid Wilma van Voorst-Ruiter van Wij Putten trok via de vragen aan de bel. Ze ontving signalen van scholen dat sommige jongeren met 3-MMC experimenteren. ,,Juist in deze tijd, waarin de jeugd zit te springen om een verzetje, kan de verleiding groot zijn om zoiets uit te proberen.’’

BIJWERKINGEN Volgens de organisatie Jellinek, expert op het gebied van verslaving, melden gebruikers onder meer de volgende bijwerkingen: hoofdpijn, verwarring, misselijkheid, angst en paranoia. ,,Daarnaast ervaren ze een sterke neiging om het middel opnieuw te nemen.

3-MMC, ook wel poes genoemd, is een chemische stof die als drug wordt gebruikt, bijna altijd als capsule of ‘bommetje’: kristalachtig poeder in een vloeipapiertje. De drug is nog niet door de Nederlandse overheid verboden en dus legaal verkrijgbaar.

AANPAK Op de vraag van Wij Putten wat de aanpak is om gebruik tegen te gaan, verwijst het college naar preventie en vroegsignalering, in samenwerking met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), jeugdagenten en JeugdPunt/Tactus. 

,,Als binnen Putten sprake is van problematisch gebruik, dan stemmen de partners af over een passende aanpak. Ouders en school zijn daar een onderdeel van. Indien nodig kan communicatie naar buiten toe daar onderdeel van zijn’’, aldus burgemeester en wethouders.

WAARSCHUWEN ,,We kunnen nauwelijks genoeg waarschuwen’’, reageert Van Voorst-Ruiter namens Wij Putten. ,,We dringen er bij het college op aan om Puttenaren op deze gevaren te wijzen, bijvoorbeeld via de gemeentelijke pagina’s in de lokale krant.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie