Afbeelding
Traprenovatie

Maak van jouw trap een pronkstuk

23 februari 2021 om 11:53 Partnercontent

De trap had in het verleden wellicht alleen de functie om twee verdiepingen met elkaar te verbinden. Tegenwoordig is een trap meer dan dat. Door je trap in een nieuw jasje te steken maak je er een prachtige blikvanger van. Met een vernieuwde trap vang je twee vliegen in één klap. Je hal ondergaat een metamorfose. Met veel plezier ga jij dagelijks de trap op en af en je gasten zullen onder de indruk zijn van je gerenoveerde trap. Maar dan moet je die renovatie natuurlijk wel door een specialist laat doen. Die zorgt ervoor dat je trap naast mooi ook stil, slijtvast, veilig en onderhoudsvrij is. Eén van de pioniers op dit gebied in Nederland is Stairz Traprenovatie. Met zijn jarenlange ervaring en een team van bevlogen experts komen zij jouw trap renoveren.

Welke traprenovatie biedt Stairz aan?

  • Dichte trappen
  • Open trappen
  • Betonnen trappen
  • Houten trappen
  • Leuningen
  • Wangen bekleden (zijkanten)
  • Trapverlichting

Ontdek de mogelijkheden

Voor het beste resultaat komen de experts van Stairz vrijblijvend bij je langs om je huidige trap te analyseren. Aan de hand hiervan bespreken zij met jou de mogelijkheden en geven ze advies. Daardoor weet je precies wat de laatste trends zijn en kun je onderbouwde keuzes maken voor jouw traprenovatie. Tijdens het gesprek komen ook de accessoires aan bod die jouw vernieuwde trap de finishing touch geven. Denk bijvoorbeeld aan LED-lichtstrips onder de treden die voor een speelse accentverlichting zorgen. Dit is vooral prachtig als het gaat schemeren. Je kunt ook kiezen voor bijpassende trapleuningen die tevens een bijdrage leveren aan de veiligheid.

Werkwijze trap renoveren

Als alle wensen en mogelijkheden met jou zijn besproken maken de specialisten van Stairz een stappenplan. Hierin wordt direct de prijs van de traprenovatie meegenomen zodat je exact weet waar je aan toe bent. Elke trap is uniek en heeft een eigen plan nodig. Een dichte trap renoveren vereist natuurlijk een andere aanpak dan bij een open trap het geval is. Als je akkoord gaat met de offerte spreekt Stairz een datum met jou af om aan de slag te gaan. Mocht er voorbereidend werk aan te pas komen – bijvoorbeeld het verwijderen van oude vloerbedekking - dan wordt dat natuurlijk ook met je besproken. Denk jij dat je trap (en hal) een make-over kan gebruiken? Neem dan contact op met Stairz voor het opknappen van je trap waar je nog jarenlang zal genieten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie