Afbeelding
Archief BDUmedia

Meer mensen verhuisden vorig jaar naar de Veluwe

24 februari 2021 om 12:17 Wonen

PUTTEN Het totaal aantal inwoners van de dorpen en steden op de Veluwe is tussen april 2020 en december 2020 met 2.099 gestegen. In totaal zijn er deze periode 13.221 mensen vanuit andere delen van het land naar de Veluwe verhuisd, daar tegenover staat het vertrek van 11.122 mensen van de Veluwe naar elders. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Meer Nederlanders pakten in het afgelopen jaar de verhuisdozen in. Sinds de coronamaatregelen in april van kracht werden verhuisden meer dan 1,1 miljoen mensen binnen Nederland. Dat is zo’n zes procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens het statistiekbureau valt op dat in de afgelopen jaren steeds meer mensen uit de Randstad verhuizen dan ernaartoe. Ook vorig jaar was dat het geval. 

Volgens het CBS wordt ‘algemeen verondersteld’ dat maatregelen tegen het coronavirus bij mensen heeft geleid tot ‘meer behoefte aan ruimte in en om de woning’. Ook wordt er verwacht dat na de pandemie er meer thuisgewerkt zal worden, waardoor mensen verder van hun werk kunnen wonen. 

Overigens raken grote steden volgens het CBS al jaren per saldo meer inwoners kwijt door verhuizingen dan dat er bij komen. Grote steden groeien voornamelijk door immigratie, dus door verhuizingen vanuit het buitenland. Migratie is niet in deze cijfers meegenomen. Ook worden er in grote steden meer baby’s geboren dan er mensen overlijden.

Bekijk op onderstaande kaart hoe het verhuissaldo in de verschillende regio’s was. Klik op een regio voor meer informatie.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie