Afbeelding
Wouter van Dijk

GGD: Acht op tien mensen bereid tot vaccineren tegen corona

25 februari 2021 om 11:26 Corona

PUTTEN/REGIO Bijna acht op de tien mensen (79 procent) in het werkgebied van de GGD Noord- en Oost-Gelderland zijn bereid zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. 

Dat blijkt uit de zesde coronapeiling van de GGD, die van 2 tot en met 7 februari is gehouden. ,,Dit is een flinke toename vergeleken met de peiling in november, toen 51 procent van de mensen aangaf zich te willen laten vaccineren’’, meldt de GGD.

Uit de peiling blijkt verder dat het percentage mensen dat twijfelt over het nemen van een vaccin meer dan gehalveerd is: van 36 procent in november naar 14 procent in februari. 

TWIJFEL De meest genoemde reden om zich niet te laten vaccineren is ‘twijfel aan de veiligheid van het vaccin’, gevolgd door ‘twijfel aan de werking van het vaccin’ en ‘er moet meer aandacht komen voor het opbouwen van weerstand’. Deze redenen worden genoemd door respondenten die zich niet willen laten vaccineren of die nog twijfelen. 

Het percentage respondenten dat twijfelt over de veiligheid van het vaccin is vergeleken met november gedaald van 71 naar 55 procent. Het percentage deelnemers dat vindt dat er meer aandacht moet komen voor het opbouwen van weerstand is gestegen van 27 naar 40 procent. 

65-PLUSSERS Mensen van 65 jaar en ouder zijn volgens deze peiling het meest bereidwillig om zich te laten vaccineren (93 procent), de groep in de categorie 28-44 jaar het minst (66 procent). 

REPRESENTATIEF Aan de zesde peiling hebben volgens de GGD iets meer dan 3900 volwassenen (18-plus) meegedaan. Op basis van de man-vrouwverhouding, leeftijdscategorieën, verschil in opleidingen en verdeling over de regio’s Noord-Veluwe (18 procent), Midden-IJssel/Oost-Veluwe (49 procent) en Achterhoek (49 procent) zijn de uitkomsten representatief voor de hele bevolking van Noord- en Oost-Gelderland, aldus de GGD.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie