Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Putten-Zuid leeft

3 maart 2021 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Eind vorig jaar vroeg ik u om mee te denken en mee te praten over Putten-Zuid. Aan die oproep gaf u meer dan ruim gehoor. Ons bereikten bijna 200 reacties. Het waren vooral inwoners onder de 45 jaar die reageerden. Bedankt voor deze mooie respons. Dat bevestigt mijn beeld dat de mensen in Putten – en dan met name onze jonge inwoners – echt staan te springen om nieuwe woningen. Het geeft ook aan dat Putten-Zuid nu al leeft.

STAP VOOR STAP Voordat de schop medio 2023/2024 de grond in gaat, moet er nog wel flink wat werk worden verzet. Dat doen wij stap voor stap, want er komt veel kijken bij het bouwen van een nieuwe wijk. Aan de hand van uw inbreng, de visie van de gemeenteraad en niet te vergeten onderzoekers en deskundigen, gaan wij nu verder aan de slag met de plannen. Wij gaan schetsen, tekenen en rekenen. En uiteindelijk ligt er dan later dit jaar een stedenbouwkundig plan.

DILEMMA’S Zoveel mensen zoveel meningen, zo constateerde ik na het lezen van al uw reacties. Zo gaven veel inwoners uit-en-ter-na aan niet warm te lopen voor al te veel hoogbouw in Putten-Zuid. Tegelijkertijd is de vraag naar woningen groot en is de grond schaars, en dus duur. Kortom, daar moeten wij het echt goed met elkaar over hebben. En zo zijn er meer dilemma’s. Bijvoorbeeld over het verkeer in de wijk en over duurzaamheid. Ook hierover lopen de meningen zeer uiteen. Binnenkort meer daarover.

NIEUWE NAAM Ik heb het steeds over Putten-Zuid. Maar dat is, zoals wellicht weet, nog een ‘werknaam’. De afgelopen periode kregen wij meerdere suggesties voor een betere naam. Als college van burgemeester en wethouders hebben wij besloten om deze suggesties voor te leggen aan lokale deskundigen. Die kiezen uit alle inzendingen drie wijknamen. Uit die drie kunt u als inwoner vervolgens, later dit jaar, de definitieve naam kiezen. Een verkiezing dus. Volgens mij is dat nog nooit vertoond in Putten en ik ben echt heel benieuwd hoe de nieuwe woonwijk straks gaat heten. Mocht u alsnog een mooie suggestie te binnen schieten? Schroom niet, laat het mij weten.

Roelof Koekkoek, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie