Archieffoto rotonde Garderenseweg-Calcariaweg.
Archieffoto rotonde Garderenseweg-Calcariaweg. Wijnand Kooijmans
Ingezonden

‘Verkeersveiligheid rotonde Garderenseweg heeft hoogste prioriteit’

6 maart 2021 om 12:26 Opinie

PUTTEN Diep ontroerd las ik de reactie van de raadsleden van de verschillende partijen over actuele kwesties op het gebied van verbeteringen aan de wegen/infrastructuur in De Puttenaer van 3 maart.

Vele standaarduitdrukkingen passeerden de revue, zoals verkeersveiligheid, goede bereikbaarheid/ontsluiting verkeer in alle richtingen, meer prioriteiten, een goede verbinding en het voorkomen van verkeersgevaarlijke situaties. Prachtige woorden allemaal, vandaar mijn ontroering.

VERBIJSTERING Een aantal projecten, zoals een nieuwe rondweg, de oversteek bij de Hoofdlaan, ontsluiting Putten-Zuid, een goede toegangsweg naar Nulde en verlegging van de Van Geenstraat werd genoemd, maar tot mijn verbijstering werd met geen woord gerept over de rotonde op de kruising Garderenseweg/Calcariaweg.

Dit project loopt al meer dan vijf jaar en heeft behalve talloze vergaderingen van het overlegplatform, vergaderingen van commissie en raad, vele ontwerpvarianten en voorbereidingskosten van meer dan een ton, nog niets opgeleverd.

GEEN ENKELE VRAAG In de laatste raadsvergadering eind 2018 werd een nieuw krediet beschikbaar gesteld om opnieuw twee varianten in het ontwerp te laten onderzoeken. De afgelopen jaren werd er helaas geen enkele vraag uit de raad gesteld naar de stand van zaken.

Gelukkig bracht de heer Van den Brink van de SGP in een commissievergadering deze kwestie aan de orde en ontving informatie over de voortgang en de te verwachten knelpunten. 

VERKEERSVELIGHEID Natuurlijk begrijp ik dat onder meer door de stikstofdiscussie een oplossing er niet gemakkelijker op wordt, maar dat kan toch geen reden zijn om deze netelige kwestie maar te laten liggen ten koste van de verkeersveiligheid.

Per slot van rekening is het standpunt van de gemeente helder verwoord in de raadsbrief van 28 augustus 2018; de kruising aan de Garderenseweg/Calcariaweg moet worden verbeterd, waarbij de verkeersveiligheid de hoogste prioriteit krijgt.

Laten we hopen dat we voor de zomer van dit jaar meer duidelijkheid krijgen over de mogelijkheden van een nieuwe rotonde en de realisatie van een mooie entree aan de oostzijde van ons dorp.

H.J. Thuss, Calcariaweg 2, Putten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie