Lubbert van den Heuvel neemt het stokje over van Eppo Bruins uit Ermelo.
Lubbert van den Heuvel neemt het stokje over van Eppo Bruins uit Ermelo. CU Putten

‘Duurzame oplossingen via Putten onderweg naar Den Haag’

6 maart 2021 om 20:14 Politiek

PUTTEN Kandidaten en leden van de ChristenUnie in Putten hebben zaterdag meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.   

De ChristenUnie verzamelt in campagnetijd lokale initiatieven voor het behoud van de aarde.Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer gaven CU-leden uit zo’n honderd gemeenten het stokje door. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd. 

Lubbert van den Heuvel uit Putten, kandidaat op de verkiezingslijst, stapte zaterdag ook op de fiets om zijn lokale oplossing naar Den Haag te brengen. ,,Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. Het zonneveld in Diermen langs de A28 draagt hier op een mooie manier aan bij. Een samenwerking van buurtbewoners, landeigenaren en de gemeente Putten is gezocht naar een locatie dat voor een ieder goed uitpakt. Geen aantasting van het landschap van Diermen en het woongenot, en agrariërs kunnen hun activiteiten blijven uitoefenen. Verder is lokaal aandeelhouderschap mogelijk en wordt gekeken het opgewekte stroom lokaal te verkopen. Het zonneveld is dan ook een prachtig initiatief en wij geven deze oplossing graag mee als inspiratie voor heel Nederland.”

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Tweede Kamerlid Carla Dik, die alle initiatieven meenam naar Den Haag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie