Afbeelding
Archieffoto

Geen ‘coronasteun’ voor Buurtvereniging Krachtighuizen

8 maart 2021 om 09:46 Corona

PUTTEN Burgemeester en wethouders van Putten hebben een verzoek om een continuïteitsbijdrage van Buurtvereniging Krachtighuizen afgewezen.

De buurtvereniging vroeg de gemeente in maart vorig jaar om financiële steun, omdat zij door de coronamaatregelen niet of minder in staat is de reguliere activiteiten uit te voeren. Daardoor loopt de vereniging inkomsten mis. 

Het college stelde in december het ‘Toetsingskader continuïteitsbijdrage corona’ vast om dit soort hulpvragen te beoordelen. De buurtvereniging komt hier niet voor in aanmerking, omdat zij volgens burgemeester en wethouders voldoende financiële reserves heeft om teruglopende inkomsten op te vangen.

Het college erkent dat er geen inkomsten zijn, omdat activiteiten stilliggen. ,,Daarentegen zijn er ook minder uitgaven. Met een algemene reserve van bijna 110.000 euro is het aannemelijk dat deze partij de gemiste inkomsten van bijna 5.400 euro over 2020 zelf kan opvangen. De continuïteit van de vereniging is daarom niet in het geding’’, aldus burgemeester en wethouders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie