De Jan Nijenhuisstraat bij de kruising met de Verzetslaan.
De Jan Nijenhuisstraat bij de kruising met de Verzetslaan. Google Streetview

Groen licht herinrichting Jan Nijenhuisstraat

8 maart 2021 om 11:58 Verkeer en vervoer

PUTTEN Burgemeester en wethouders van Putten hebben een definitief ontwerp vastgesteld voor een verkeersveilige herinrichting van de Jan Nijenhuisstraat en het nieuwe gedeelte van de Wallenbergstraat. Als alles meezit, starten de werkzaamheden komend najaar.

De Jan Nijenhuisstraat krijgt vanaf de rotonde met de Stationsstraat tot de kruising met de Verzetslaan onder meer aan beide zijden een roodbruine asfaltstrook voor fietsers, zodat de huidige rijbaan voor auto’s smaller wordt. Ook de kruising met de Verzetslaan wordt anders ingericht om de verkeersveiligheid te verhogen.

VERSCHIL Volgens het college is er op één punt een belangrijk verschil met het voorlopig ontwerp uit september vorig jaar, mede op basis van ingediende zienswijzen. In het definitief ontwerp is het nieuwe deel van de Wallenbergstraat alleen via de Jan Nijenhuisstraat toegankelijk voor autoverkeer. Vanaf de kant van de Verzetslaan is dat voor auto’s niet toegestaan en zijn alleen fietsers en voetgangers welkom.

,,Deze aanpassing bevordert de verkeersveiligheid voor kinderen die zich begeven van en naar het sportveld’’, licht het college toe. ,,Tevens wordt extra verkeer voorkomen vanaf de Verzetslaan richting appartementen in de huidige Wallenbergstraat.’’

START NAJAAR Het college komt voor de zomer - in de raad van juni of juli - met een voorstel voor een uitvoeringskrediet. Als de gemeenteraad daarmee instemt, starten de werkzaamheden volgens de huidige planning in het najaar, na realisatie van de appartementen, aldus burgemeester en wethouders. 

SPEELPLAATS ,,De presentatietekeningen van het groen en varianten voor de inrichting van de speelplaats worden, zoals eerder al toegezegd, in het eerste kwartaal van 2021 met de bewoners gecommuniceerd’’, voegt het college daar nog aan toe. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie