Impressie van de zes geschakelde en twee vrijstaande koopwoningen op het Matchpoint-terrein.
Impressie van de zes geschakelde en twee vrijstaande koopwoningen op het Matchpoint-terrein. Bouwbedrijf Plegt-Vos

Vergunning acht koopwoningen Matchpoint-terrein Putten

8 maart 2021 om 14:23 Wonen

PUTTEN Het college van Putten heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van acht woningen op het Matchpoint-terrein. Vorig jaar augustus werden op deze locatie aan de Burgemeester A.J. Berkhouthof - tussen Mennestraat en Nijkerkerstraat - al achttien huurwoningen opgeleverd.

Bij deze acht huizen gaat het om koopwoningen: zes aan elkaar geschakeld en twee vrijstaand. Een tussenwoning kost 264.000 euro en een hoekhuis ruim 298.000 euro (vrij op naam). De prijzen voor de twee vrijstaande woningen zijn bijna 560.000 en 570.000 euro (vrij op naam). 

Volgens projectmanager Sophie Roesthuis van bouwbedrijf Plegt-Vos uit Hengelo zijn al zeven van de acht huizen verkocht. Als alles meezit verwacht ze dat de bouw komende zomer kan starten.

NEGATIEF ADVIES De welstandscommissie heeft een negatief advies gegeven over het bouwplan. Volgens de commissie is het voor de beeldkwaliteit - gezien vanaf de Mennestraat - gewenst dat twee of tenminste één woning een kap heeft die dwars op de weg staat. 

Volgens het college heeft bouwbedrijf Plegt-Vos aangegeven dat bij toepassing van een ‘dwarskap’ een nul-op-de-meterwoning (NOM-label) niet haalbaar is. Bij dit type huizen kan het opwekken van energie gelijk zijn aan het verbruik, onder meer dankzij een warmtepomp en zonnepanelen. De ligging van het dak ten opzichte van de zon is belangrijk voor meer of minder elektriciteit via zonne-energie.

EXPLICIET Burgemeester en wethouders hebben besloten dat duurzaamheid in dit geval zwaarder weegt dan ruimtelijke kwaliteit. ,,Bij de verkoop van de gronden is in de koopovereenkomst een bepaling opgenomen dat deze woningen het NOM-label dienen te krijgen. Ook staat in de overeenkomst expliciet dat dit ten koste kan gaan van de beeldkwaliteit’’, motiveert het college zijn besluit.

Met de bouw van acht koophuizen wordt het duurzame woonwijkje op het voormalige terrein van vrijetijdscentrum Matchpoint voltooid.  

Impressie van de twee vrijstaande en zes geschakelde koopwoningen op het Matchpoint-terrein.
Huurwoningen op het Matchpoint-terrein tijdens de oplevering in augustus 2020.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie