Sporthal Putter Eng maakt mogelijk plaats voor woningbouw. Een nieuwe sporthal komt dan op Sportpark Putter Eng.
Sporthal Putter Eng maakt mogelijk plaats voor woningbouw. Een nieuwe sporthal komt dan op Sportpark Putter Eng. Wijnand Kooijmans

Putten wil nieuwe sporthal met dubbele hal

9 maart 2021 om 12:30 Overig

PUTTEN Als het aan de leden van de commissie samenleving ligt dan zet het huidige college in op de komst van een nieuwe sporthal met een dubbele hal, waarbij sporthal Putter Eng komt te vervallen.

Met de bouw van een nieuwe sporthal met dubbele hal worden alle sportfaciliteiten gecentraliseerd, waardoor een open sportpark makkelijker te realiseren valt. De wens in het huidige sportaccommodatie beleid is om sporten en wonen met elkaar te verbinden. Met het realiseren van één uniek binnensportcentrum op Sportpark Putter Eng en de ontwikkelingen van woningbouw in Putten Zuid komen beide functies bij elkaar. De gemeente Putten heeft als ambitie uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn. Een nieuwe sporthal zal een groot positief effect hebben richting deze doelstelling.

ENERGIEZUINIG Van Voorst van Wij Putten verwacht dat er door de sportaccommodaties te clusteren efficiënter en energiezuiniger gewerkt kan worden. ,,De bouw van een nieuwe accommodatie zorgt voor een hogere investering maar daarna worden de onderhoudskosten lager, terwijl de onderhoudskosten van de sporthal Putter Eng alleen maar zullen toenemen. Wat ons betreft werkt het college alles uit en komt met een goed voorstel bij ons terug.”

Ook Lubbertsen van de ChristenUnie vindt het een goed voorstel. ,,Stelt u zich eens voor. We fietsen langs de nieuwe woonwijk naar de sportaccommodatie. We sporten daar en drinken en eten wat in de gezonde sportkantine. Zo maar een idee hoe het kan worden als deze variant wordt gerealiseerd. Wellicht zijn er ook mogelijkheden om op de uren dat er weinig gesport wordt de nieuwe accommodatie multifunctioneel in te zetten. Daar moeten we over nadenken.”

CLUSTEREN CDA’er Van de Brug begrijpt de voorkeur voor de bouw van een nieuwe accommodatie op Sportpark Putter Eng. ,,Wij vinden dat ook voor de hand liggen om zoveel mogelijk sportverenigingen bij elkaar te vestigen. Dat hiervoor extra investeringen nodig zijn is begrijpelijk, maar die zijn wel fors hoger dan wanneer we sporthal Putter Eng behouden. Een clustering van sportverenigingen brengt ook meer verkeersbewegingen met zich mee. Daar zal de infrastructuur wel op aangepast moeten worden.”

Lange van Gemeentebelangen noemt het clusteren van sport een goed idee. ,,Wij zijn voorstander om de locatie waar nu sporthal Putter Eng staat te gebruiken voor woningbouw. Een sporthal met een groot dak biedt mogelijkheden voor energieneutraal bouwen. Er is input gevraagd aan de verenigingen. Is er ook gevraagd of er behoefte is om op zondag te sporten? Als dat namelijk zo is dan zal de omzet hiermee flink verhoogd worden.”

HAKEN EN OGEN De Goffau van de SGP vindt dat er nog wel wat financiële haken en ogen aan het plan zitten. ,,De kosten en baten van de herontwikkeling van sporthal Putter Eng zijn nog erg onduidelijk. En we zitten dan ook met de bowling waar iets mee moet gebeuren.”

Wethouder Koops is blij met de input van de partijen. ,,De keuze voor het clusteren van de sportaccommodaties en de verenigingen heeft een duidelijke voorkeur. Het biedt sportliefhebbers een mooie mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Er zijn nog best wel wat vragen overgebleven. Bijvoorbeeld wat doen we met de kantines. De clubs staan open voor een verder gesprek en willen meedenken over oplossingen. Voor sporten op zondag moeten onze inwoners uitwijken naar omliggende plaatsen. Ook zijn er wel signalen vanuit korfbalvereniging De Meeuwen en gymnastiekvereniging Orion dat leden met een grotere ambitie ook moeten uitwijken naar andere gemeenten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie