Alina Danii Bijl.
Alina Danii Bijl. Eigen foto

Puttense Alina Danii Bijl nieuwe voorzitter FNV Young & United

12 maart 2021 om 09:22 Maatschappelijk

PUTTEN Alina Danii Bijl (20), opgegroeid in Putten, is de nieuwe voorzitter van FNV Young & United. Zij werd donderdagavond gekozen door de sectorraad van FNV Jong die verbonden is aan Young & United. Na een inwerkperiode zal Alina op 7 mei het stokje definitief overnemen van Bas van Weegberg die de afgelopen twee jaar voorzitter was. 

Alina: ,,Afgelopen week vertelde Han Busker (tot gisteren voorzitter van de FNV) dat er elke dag honderdvijftig tot tweehonderd mensen lid worden van de FNV. Veel van hen komen bij FNV Young & United terecht. In de komende twee jaar ga ik mij inzetten voor een sterke jongerenbond van binnen en van buiten. Het is onze taak om de komende jaren te strijden voor de jongeren die getroffen worden door de coronacrisis, grote schulden hebben, te maken hebben met een krappe huizenmarkt, de klimaatcrisis en jeugdwerkeloosheid.’’

ERVARING Alina Danii Bijl groeide op in Putten en verhuisde naar Rotterdam voor de studie Media en Communicatiewetenschappen. De afgelopen twee jaar was zij secretaris van FNV Young & United. Ook zet ze zich al drie jaar lang in voor Women’s March Nederland.

VERKIEZING De sectorraad van FNV Jong bestaat uit actieve, jonge vakbondsleden. Zij kiest elke twee jaar een nieuwe voorzitter. Alina Danii Bijl kreeg 54,5 procent van de stemmen. Ze nam het op tegen Elijah Alvares en Yasmin Ait Abderrahman. Alina geeft straks leiding aan een zevenkoppig bestuur, waarvan de overige bestuursleden tegelijkertijd gekozen zijn. De stemming vond vanavond digitaal plaats.

Lees hier een vraag-antwoordinterview van De Puttenaer met Alina.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie