Archieffoto woningbouw in Rimpeler.
Archieffoto woningbouw in Rimpeler. Wijnand Kooijmans

Bewoners Davelaarsgoed krijgen vergoeding schade door Rimpeler

13 maart 2021 om 14:00 Maatschappelijk

PUTTEN Bewoners van vijf woningen aan de Davelaarsgoed krijgen van de gemeente Putten in totaal 77.500 euro als vergoeding voor planschade door de komst van nieuwbouwwijk Rimpeler.

Burgemeester en wethouders hebben dat besloten op advies van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ). Deze onafhankelijke stichting beoordeelde in dit geval in hoeverre omwonenden financiële (plan)schade hebben geleden door de nieuwe wijk. Het gaat dan om waardedaling van onroerend goed.

De vijf bewoners hadden in de periode april-oktober 2020 een verzoek tot planschade ingediend nadat bestemmingsplan Rimpeler onherroepelijk was goedgekeurd. Hun huizen liggen direct ten zuiden van fase twee van Rimpeler. 

Het college heeft op advies van de SAOZ besloten tot betaling van de volgende bedragen: 9.700, 9.800, 16.800, 20.400 en 20.800 euro, in totaal 77.500 euro. Ook betaalt de gemeente de kosten van het griffierecht terug, per verzoek 300 euro. Bewoners van drie andere huizen aan de Davelaarsgoed hebben eerder al een planschadevergoeding gekregen.   

In de grondexploitatie voor de wijk Rimpeler is volgens het college een post opgenomen voor het uitkeren van planschades. ,,De  omvang van deze post is voldoende voor het uitkeren van deze bedragen’’, aldus burgemeester en wethouders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie