Subtropisch binnenbad.
Subtropisch binnenbad. Bosbad Putten

Gemeente schiet Bosbad Putten opnieuw te hulp

13 maart 2021 om 07:03 Recreatie

PUTTEN Subtropisch Bosbad Putten krijgt opnieuw financiële steun van de gemeente om de coronacrisis te overleven. 

Burgemeester en wethouders hebben besloten het tekort over 2020 - ruim 85.000 euro - als continuïteitsbijdrage beschikbaar te stellen. Daarnaast krijgt het Bosbad voor dit jaar een voorschot van 172.000 euro voor schoolzwemmen (begroot op 139.000 euro) en de zwemclub Triton (33.000 euro). 

Eerder leende de gemeente al 800.000 euro tegen een lage rente. Allemaal met als doel om deze ,,maatschappelijke voorziening’’ voor Putten in stand te houden. Ook over 2021 krijgt het Bosbad een continuïteitsbijdrage vanwege de coronacrisis. Het college besluit begin 2022 hoe hoog die bijdrage zal zijn.

,,Door de ingestelde coronamaatregelen sinds midden maart 2020, die nog steeds van kracht zijn, zal het Bosbad ook in 2021 minder bezoekers kunnen ontvangen en zullen de inkomsten minder zijn. Hierdoor zal een liquiditeitstekort ontstaan’’, aldus burgemeester en wethouders.

OMZET MISGELOPEN Manager Dick Eijlander zei in januari in deze krant dat Bosbad Putten het ,,financieel hartstikke moeilijk heeft’’. ,,Jaarlijks hebben we 250.000 bezoekers, vorig jaar waren dat er maar 140.000. Dat zijn er dus 110.000 minder, waardoor wij een omzet van ruim 600.000 euro zijn misgelopen. We hebben wel ruim drie miljoen euro geïnvesteerd in een wildwaterbaan, waar we nog weinig plezier aan hebben beleefd en in een warmtepomp van ruim een miljoen euro.’’  

,,Met de hulp van de gemeente en de overheid hopen we dat we het volhouden, maar het moet straks wel allemaal weer terugverdiend worden’’, aldus Eijlander.

ZWEMLESSEN Er gloort wel enig licht aan de horizon, want dinsdag 16 maart beginnen de zwemlessen weer na twaalf weken sluiting. Het buitenbad is al een paar weken geopend voor baanzwemmers. Zij kunnen via de website een ticket kopen en daarbij een specifieke dag en tijdstip uitkiezen. Ieder uur is er plaats voor maximaal dertig zwemmers. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie