Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Leren van Rimpeler

17 maart 2021 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

PUTTEN Ik schreef het al eens eerder: ‘Wonen is voorwerp van zorg der overheid’. Goed en betaalbaar wonen is één van de speerpunten van de gemeenteraad en het college. Stukje bij beetje maken wij vorderingen. Ik noem de bouwplannen voor de voormalige recreatieterreinen Hillary en Goorzicht, het gebied links en rechts van de Bilderdijkstraat en Putten-Zuid. Ook zijn er ontwikkelingen rond de voormalige Sligro-locatie, terwijl wij de laatste fase van de bouw van Rimpeler naderen.

PLAN Bouwplannen vragen om een gedegen voorbereiding. Zo moet er onder andere een stedenbouwkundig plan worden gemaakt. Wat voor soort huizen komen er, hoe groot worden de bouwkavels, waar komt openbaar groen en hoe komen de straten te liggen? Daar moet je goed over nadenken. Ook vinden wij het belangrijk dat er ‘op zijn Puttens’ wordt gebouwd. Dorps en groen dus. En ook dit laatste ontstaat niet vanzelf.

LEREN Een mens is nooit te oud om te leren. En wat voor een mens geldt, dat geldt zeker voor een gemeente. Om deze reden hebben wij de bewoners van onze meest recente nieuwbouwwijk eind vorig jaar gevraagd naar de eerste ervaringen op de nieuwe woonplek. Aan deze oproep gaven twintig nieuwe bewoners van Rimpeler gehoor. Zij waarderen hun woning met een ruime 8. Dat is een mooi cijfer. Vooral de rust, de ruimte en het groen dragen bij aan die mooie beoordeling. De straten krijgen een ruime 7, de parkeerplaatsen worden met een 7,5 gewaardeerd.

AANDACHTSPUNT Dat zijn prima cijfers. Tegelijkertijd geeft een aantal bewoners van Rimpeler aan dat ze de dorpskern toch wel ver weg vinden. Ook de afvoer van het hemelwater via het trottoir wordt niet door iedereen positief gewaardeerd. Aandachtspunt is verder de ontsluiting van de wijk en ook een buurtsuper wordt door een aantal bewoners gemist. Verder is er nog een aantal kleinere op- en aanmerkingen. De eerste indrukken van Rimpeler nemen wij mee in de plannen voor Hillary, Goorzicht, het Sligro-terrein en Putten-Zuid.

Ook gaan wij met de bewoners van Rimpeler om tafel om de eerste ervaringen nader te bespreken en te kijken welke zaken wij nog kunnen aanpassen. Want wonen is ‘een voorwerp van zorg der overheid’. Iedere dag opnieuw.

Ewoud ‘t Jong, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie