Afbeelding
Stoere blokhut

Je eigen blokhut bouwen? Hier moet je op letten.

16 maart 2021 om 14:02 Partnercontent

Niets is mooier dan een stoere blokhut in je tuin. Het is de ideale plek om je gereedschap in op te bergen, fietsen te stallen of de tuinmeubelen droog te zetten in de herfst en winter. Zo blijft de tuin netjes en ruim. Je kunt een blokhut ook zo inrichten dat hij dienst kan doen als zomerhuisje, of juist als tuinkantoor. De mogelijkheden zijn eindeloos en welke blokhut het beste bij jou past is afhankelijk van je wensen.

Je kunt een blokhut kopen, maar ook zelf een blokhut bouwen. Dit heeft zo zijn voordelen. Het bouwen van je eigen blokhut is een stuk goedkoper dan wanneer je dit laat doen, en je kunt je blokhut helemaal naar eigen wens maken. Wanneer je twee rechterhanden hebt is het ook nog eens een leuke uitdaging.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je voordat je aan de slag gaat goed in kaart brengt wat je wensen zijn. Het is belangrijk om stil te staan bij de houtsoort die je gaat gebruiken, maar ook bij het formaat en ontwerp van je nieuwe blokhut. Hoeveel ruimte heb je in je tuin, en is de fundering stevig genoeg om op te bouwen?

Bij een goede houthandel haal je alle materialen in huis die je nodig hebt om jouw ideale blokhut te bouwen. Tegenwoordig bestaan er kant-en-klare blokhutten die je enkel nog in elkaar hoeft te zetten. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een standaard formaat.

Wil je een unieke blokhut die aansluit bij jouw droombeeld? Dan ga je voor een blokhut op maat. Op het internet kun je veel informatie vinden over het maken van een sterk ontwerp. Je doet er goed aan je van tevoren in te lezen over de mogelijkheden en advies in te winnen bij experts. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid te werk gaat.

Douglashout

Een blokhut staat met weer en wind buiten. Het is daarom belangrijk een houtsoort te gebruiken die tegen een stootje kan. Een aanrader die de laatste jaren aan populariteit wint is Douglashout. Deze houtsoort heeft een lange levensduur, waardoor je blokhut lang mee zal gaan. Het hout wordt gewonnen uit harde naaldhoutbomen die vooral in West-Europa groeien. Zelfs onbehandeld Douglashout gaat zo’n 15 jaar mee en krijgt in de loop der jaren een grijze tint die bij veel mensen in de smaak valt.

Wanneer je het hout laat behandelen met bijvoorbeeld beits zal het zelfs nog langer meegaan. Beits is in veel verschillende kleuren beschikbaar, waardoor je je blokhut een eigen look kan geven. Wil je juist de natuurlijke kleur van het hout behouden? Dan kun je gaan voor een transparante olie voor Douglashout.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie