Afbeelding
Geld besparen

Geld besparen in 2021 doe je zo!

18 maart 2021 om 08:42 Partnercontent

Iedereen houdt ervan om geld te besparen. Dit komt doordat je het geld dat je bespaard kunt uitgeven aan andere ‘leukere’ dingen! Het is dan ook belangrijk om goed op de hoogte te zijn van manieren hoe je geld kunt besparen. In deze blog geven we je enkele tips als het gaat om geld besparen.

Overstappen 

Overstappen kan betrekking hebben op enorm veel kosten. Je kunt overstappen van energieleverancier, mobiel telefoonabonnement maar ook van private leasecontract! Het is aan te raden om ieder jaar je mogelijkheden wat overstappen betreft eens goed onder de loep te nemen. Je kunt namelijk door ieder jaar over te stappen flink wat geld besparen. Zo kun je gebruik maken van vele welkomstbonussen die gegeven worden bij overstappen. Je krijgt in het geval van een nieuw abonnement vaak een presentje omdat je overgestapt bent naar deze partij. Denk hierbij aan een geldbedrag of een flinke korting op het abonnement. Het kan wel zijn dat de maandprijs even hoog blijft na het overstappen, maar de overstapkorting heb je dan in ieder geval meegenomen! Je kunt nagaan of overstappen voor jouw interessant is door ieder jaar over te gaan tot telefoonabonnement vergelijken, energie vergelijken en het vergelijken van je andere abonnementen!

Minder geld uitgeven

Minder geld uitgeven klinkt moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Veel mensen hebben hier namelijk moeite mee omdat ze niet precies weten waar ze nou zoveel geld aan uitgeven. Je kunt dit probleem gemakkelijk tackelen door gebruik te maken van een soort huishoudboekje. Dit kan zowel online als offline. In het huishoudboekje houd je bij hoeveel geld je iedere maand uitgeeft en daarnaast waaraan. Als je de daadwerkelijke maandelijkse kosten inzichtelijk hebt gekregen, kun je ook bepalen op welke kostenposten besparen zin heeft. Aan de hand van deze inzichten kun je gemakkelijker besluiten om bepaalde uitgaven niet meer te doen. Als uit jouw huishoudboekje bijvoorbeeld blijkt dat 40% van je uitgaven naar kleding gaat, dan zul je de volgende keer wel twee keer nadenken als je weer kleding gaat afrekenen. Het huishoudboekje kan helpen omdat je zonder het huishoudboekje waarschijnlijk geen idee zult hebben dat dit percentage zo hoog ligt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie