Burgemeester Henk Lambooij feliciteert Hans ten Klooster met zijn benoeming als raadslid.
Burgemeester Henk Lambooij feliciteert Hans ten Klooster met zijn benoeming als raadslid. BDUmedia

Hans ten Klooster (SGP) volgt Evert van Rijn op als raadslid

19 maart 2021 om 12:34 Politiek

PUTTEN De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering op donderdag 18 maart afscheid genomen van SGP-raadslid Evert van Rijn. 

Burgemeester Henk Lambooij bedankte Van Rijn voor zijn inzet voor de gemeenschap van Putten: ,,Op 4 februari las ik uw brief voor waarin u aangaf wegens gezondheidsklachten uw raadslidmaatschap op te moeten zeggen. Ik ben een week later bij u op bezoek geweest en heb u namens de gemeenteraad een afscheidscadeau mogen overhandigen. Ik vond het fijn fysiek met u en uw vrouw te mogen spreken. Van 2002 tot en met 2019 bent u actief geweest als commissielid van de SGP. Toen wethouder Gerritsen stopte en ’t Jong aantrad als wethouder ontstond er een vacature in de raad en op 3 oktober 2019 werd u beëdigd. Ik had de indruk dat u dat als een bekroning zag op uw werk als commissielid en uw jarenlange inzet voor de SGP en de gemeente. Helaas werd u al snel ziek en steeds zieker. Ik heb bewondering hoe u uw rol hebt vervuld. U had een praktische betrokkenheid bij de gemeenteraad. Helaas zet de ziekte steeds meer door en heeft u de moeilijke en aangrijpende beslissing moeten nemen om met het raadswerk te stoppen. U heeft een diep vertrouwen in de liefde van God en ik wens u toe dat u en uw naasten de komende tijd zijn nabijheid mogen ervaren.” 

SMEEROLIE SGP-fractievoorzitter Van den Brink sprak Van Rijn ook toe: ,,De burgemeester heeft zojuist je lange staat van dienst genoemd in het raadswerk. Ruim dertien jaar zaten we samen in de commissie ruimte. Maar voor SGP Putten deed je veel meer. Je was een actief lid. Je deed mee met de campagnes en geen ledenvergadering werd overgeslagen. Je was de smeerolie van de SGP. Op je functioneren waren de drie p’s van toepassing. Praktisch, pragmatisch en principieel. Bij het beoordelen van een raadsvoorstel dacht je al snel aan de uitvoering. Heel praktisch en daardoor dicht bij de inwoners. Praktisch ook in de campagnes. Als we een SGP-verkiezingsbord nodig hadden belden we Evert en hij regelde het.”

Van den Brink vervolgt: ,,Dat brengt me bij de tweede p, pragmatisch. Al die formaliteiten en regeltjes en protocollen, daar had je niet zoveel mee. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Maatwerk zogezegd. Dat pragmatische gold overigens niet voor de derde p; principieel. Als het over de Bijbelse uitgangspunten ging, zat er geen beweging in. Dan maakte het ook niet uit wie je voor je had. En dat zat ‘m in die uitgangspunten, die het waard zijn om in alle eenvoud uitgedragen te worden. Namens de SGP-fractie wil ik je vanaf deze plaats (we deden dat al in een persoonlijk gesprek) van harte bedanken voor alles wat je gedaan hebt voor de partij, maar uiteindelijk voor de inwoners van Putten. En voor de toekomst geef ik je graag een woord uit de Bijbel mee, geschreven door David: ‘Al ging ik ook in een dal van de schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen want Gij bent bij mij’.”

Van Rijn nam daarna kort het woord om iedereen te bedanken. ,,Bedankt voor de goede samenwerking in de raad en commissies. Bedankt voor het fijne samenzijn met elkaar. Ik heb altijd geprobeerd om het goed te houden met elkaar.”

Na het afscheid van raadslid Van Rijn werd Ten Klooster benoemd en beëdigd als nieuw raadslid voor de SGP. Fractievoorzitter Van den Brink feliciteerde Ten Klooster met zijn benoeming tot raadslid van de SGP. ,,Ik hoef je geen welkom meer te heten in onze fractie, want je liep al een tijdje mee. Je stond niet te dringen om raadslid te worden, maar toen er een beroep op je werd gedaan heb je je verantwoordelijkheid genomen. Daar zijn we dankbaar voor. Naast een felicitatie wil ik je ook Gods zegen toewensen. We zien uit naar een goede samenwerking en hebben daar ook alle vertrouwen in.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie