Afbeelding
Jolanda Lobregt

Mooi resultaat van paar uurtjes ‘puinruimen’

20 maart 2021 om 14:20 Natuur en milieu

PUTTEN Een flink aantal Puttenaren is zaterdag in actie gekomen tijdens de Landelijke Opschoondag. De gemeente meldde eerder dat er ruim tweehonderd aanmeldingen waren. Eén van de deelnemers, Jolanda Lobregt, stuurde bovenstaande foto. ,,Het resultaat van een paar uurtjes puinruimen in Putten’’, schreef ze erbij.

,,Ook het Groene Hart van Putten heeft veel gevonden... helaas!’’, meldt Els van Ginkel in een bijdrage op de Facebookpagina van De Puttenaer. ,,Laten we het nu netjes houden met z’n allen. Voor de natuur!’’ Wendy van Esch-Haneveld stuurde foto’s van twee jonge deelnemers.

Landelijk deden zaterdag zo’n 30.000 vrijwilligers mee aan de Landelijke Opschoondag. Organisatoren zijn Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation. Dit jaar waren er vanwege corona minder deelnemers dan normaal. ,,In de jaren hiervoor hebben we ook wel eens 200.000 deelnemers gehad”, zegt Helene van Zutphen, directeur van Nederland Schoon. ,,Nu vroegen we mensen alleen de straat op te gaan met de eigen ‘coronakring’. Gelukkig deden er dit jaar weer heel veel kinderen mee, dat was leuk om te zien. Zij kunnen er ook veel van leren.” Verspreid door het hele land werden volgens Van Zutphen zo’n 45.000 opruimacties gehouden.

Vrijwilligers van het Groene Hart van Putten.
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie