De overhandiging van de cheque aan de Voedselbank
De overhandiging van de cheque aan de Voedselbank Joanne Epema-Themmen

Bubbels voor de voedselbank!

21 maart 2021 om 17:34 Lokaal Deel je nieuws

In deze rare tijd waarin een heleboel zaken anders dan anders gaan hoefden de vrouwen van Ladies’Circle 47 Noordwest-Veluwe niet lang na te denken over een lokaal goed doel om een actie voor te organiseren. Wat wel lastiger was, was de invulling van deze actie. Een originele corona-proof inzamelactie was het streven!

De Ladies’Circle is een serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar. Op dit moment bestaande uit een groep van 17 enthousiaste ladies uit de regio Putten-Ermelo-Harderwijk.  Elk jaar steunen de ladies van Ladies’Circle Noordwest-Veluwe een lokaal goed doel, een landelijk goed doel en een internationaal goed doel. Daarnaast hebben zij tweewekelijks een bijeenkomst met elkaar. Door Corona zijn deze inmiddels al een jaar lang beperkt tot online-meetings maar ze laten zich hierdoor niet uit het veld slaan en vonden dat de Voedselbank Harderwijk absoluut in aanmerking kwam voor wat extra financiële steun.

Er werd een verkoopactie op poten gezet van feestelijk ingepakte bubbelpakketten met als thema’s: ,,Stay safe in your bubble!” en ,, Dubbelbubbelgeluk” met daarin een mooie fles bubbel-wijn (tegen inkoopprijs aangeboden door de Wijntherapeut uit Ermelo) en verschillende bubbelproducten.  De verkoop ging boven verwachting goed en leverde het mooie bedrag op van €900,- voor de Voedselbank.

Door Corona zijn er op dit moment meer mensen die de hulp nodig hebben van de Voedselbank. Daarnaast vallen een aantal leveranciers van producten aan de Voedselbank weg onder andere doordat restaurants dicht zijn en er minder producten ‘over blijven’ bij de supermarkten. Afgelopen week overhandigde een kleine delegatie ladies de cheque aan mevrouw Antoinette Walenberg, de coördinatrice van de Voedselbank in Harderwijk. Zij gaf aan hier erg blij mee te zijn en het geld te zullen gebruiken voor het inkopen van verse producten zoals groente, fruit en melkproducten waar altijd een tekort aan is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie