Rixt Tanja en Els van Ginkel maken zich zorgen over de toekomst van het gebied rond de Husselsesteeg.
Rixt Tanja en Els van Ginkel maken zich zorgen over de toekomst van het gebied rond de Husselsesteeg. BDUmedia

Omwonenden maken zich zorgen over ‘groene hart’ van Putten

23 maart 2021 om 11:51 Nieuwbouw

PUTTEN Een aantal omwonenden van het groene hart van Putten, betreffende het bos bij de Husselsesteeg, Landgoed ‘t Goor, Landgoed Stormbroek en een stukje van Landgoed Volenbeek, heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de landelijke Opschoondag, omdat er heel veel troep in dat gebied lag. Deze omwonenden maken zich ook grote zorgen over de toekomst van dit gebied.

,,Met deze actie wilden we onze dierbare omgeving met zijn reeën, dassen, uilen, groene spechten en wandelpaden schoonhouden. Wij hebben verbazingwekkend veel rommel en rotzooi uit het natuurgebied weggehaald”, vertellen de buurvrouwen Rixt Tanja en Els van Ginkel.

De bewoners maken zich tevens ernstig zorgen over de toekomst van dit gebied. Van Ginkel en Tanja vervolgen: ,,Als het bouwplan Hilary echt werkelijkheid dan wordt Camping Hilary getransformeerd tot een woonplan met zesendertig woningen. Deze woningen worden dan permanent bewoond en als gevolg daarvan wordt de mooie zandweg aan de Husselsesteeg een drukke doorgaande weg. Als dat werkelijkheid wordt, dan zal de natuur inclusief de reeën, dassen, uilen en de groene specht snel verdwijnen.”

INFRASTRUCTUUR ,,Wat ons betreft moet er dus echt wat gedaan worden aan de infrastructuur. Momenteel is de Husselsesteeg afgezet voor niet-aanwonenden en ondanks dat is er nog erg veel sluipverkeer. In verband met het bouwplan Hilary is er afgelopen september een verkeersmeting aan de Husselsesteeg gedaan. Daar kwam uit dat niet veel verkeer gebruikmaakt van deze weg en dat door de komst van een woonwijk het aantal verkeersbewegingen door auto’s en vrachtwagens mee zal vallen. Maar de uitkomst van deze meting is absoluut niet representatief, want deze is uitgevoerd in coronatijd bij een nagenoeg leeg en onbewoond park. Als er twee jaar geleden een verkeersmeting was gedaan, zonder corona en met een vol park, was er echt een andere uitslag geweest.”

De buurvrouwen geven aan dat ze vanuit de gemeente, ondanks herhaalde verzoeken, onvoldoende op de hoogte gehouden worden over de stand van zaken omtrent de Husselsesteeg, project Hilary en Keizerswoert. ,,Waarom is de gemeente hier niet transparant in”, vragen Tanja en Van Ginkel zich af. ,,De zandweg aan de Husselsesteeg moet echt behouden blijven zonder dat daar gemotoriseerd verkeer overheen rijdt. Dat kan bijvoorbeeld door een knip te maken waar het bos begint. Dan hoeft het verkeer van de nieuwe woonwijk niet via de zandweg, maar kan via het al verharde stuk richting de rotonde aan de Stationsstraat. Wij willen dit prachtige natuurgebied inclusief het leefgebied van de dieren blijven beschermen en proberen te voorkomen dat het straks een drukke weg gaat worden. We moeten zuinig zijn op ons groene hart.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie