Duncan Hoy en Eric Leebeek van PLUS kregen de award van Joop Holla.
Duncan Hoy en Eric Leebeek van PLUS kregen de award van Joop Holla. PLUS

PLUS opnieuw ‘meest duurzame supermarkt’

25 maart 2021 om 12:12 Zakelijk

PUTTEN/UTRECHT PLUS, met ook een vestiging in Putten, is voor de zevende keer op rij door consumenten uitgeroepen tot meest duurzame supermarkt van Nederland. De officiële titel is ‘Meest Maatschappelijk Verantwoorde Supermarkt’.  

Met de hoogste gemiddelde score van 7,41 heeft PLUS in het MVO-rapport 2021 van onderzoeksbureau GfK de eerste plaats behaald. Algemeen directeur Duncan Hoy en commercieel directeur Eric Leebeek ontvingen de prijs woensdag in Utrecht uit handen van Joop Holla, onderzoeksdirecteur van GfK.

NEGEN ASPECTEN Bij het jaarlijkse onderzoek van GfK worden Nederlandse supermarktketens beoordeeld op negen duurzame aspecten: klanten en maatschappij, gezondheid, duurzame handel, klimaat, lokale betrokkenheid, fairtrade (eerlijke handel), voedselverspilling, dierenwelzijn en medewerkers. 

PLUS krijgt van consumenten een hoge waardering voor de onderdelen eerlijke handel, informatie over gezonde voeding, betrokkenheid bij dierenwelzijn en buurtactiviteiten. De titel ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ is een erkenning van de klant, ruim zevenduizend consumenten namen deel aan het onderzoek.

JAARVERSLAG In het onlangs gepubliceerde jaarverslag van PLUS over 2020 is te lezen dat de supermarkt zich verantwoordelijk voelt en continu stappen zet om de impact in de keten op mens, dier en milieu te verbeteren. Er is volgens PLUS ook veel aandacht voor het verduurzamen van verpakkingen. Daar waar het kan zet de supermarkt in op minder, hernieuwbaar en recyclebaar verpakken. ,,Vorige week zijn bijvoorbeeld alle dubbele deksels op de verse noten vervangen door een hersluitbare folie.’’

PLUS Wilmink is gevestigd aan de Gervenhof 4 in Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie