Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Een jaar op weg

31 maart 2021 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

De tijd vliegt. Inmiddels ben ik alweer een jaar op weg als wethouder in Putten. Hoewel ik nog niemand persoonlijk de hand heb kunnen schudden, voelt Putten inmiddels vertrouwd aan. Putten is in alle opzichten een prachtige gemeente om voor te mogen werken. En er is genoeg te doen!

JEUGDZORG Belangrijk onderdeel van mijn portefeuille is de jeugdzorg. Dat is letterlijk en figuurlijk een punt van zorg. Als gemeente heb je een zorgplicht. Iemand die hulp nodig heeft, laat je niet in de kou staan. Tegelijkertijd is het budget dat ‘Den Haag’ ons beschikbaar stelt voor de jeugdzorg onvoldoende. Het afgelopen jaar hebben wij geprobeerd de tekorten terug te dringen. Het goede nieuws is dat wij daar voor een deel in zijn geslaagd en ook kwalitatief goede en passende zorg hebben kunnen leveren. Het slechte nieuws is dat wij nog steeds geld tekort komen.

BRANDBRIEF Om die reden heb ik samen met 150 collega-wethouders een brandbrief richting politiek Den Haag gestuurd. Ik hoop dat ze vaart maken met het vormen van een nieuwe regering. En dat er daarna echt meer geld komt voor de jeugdzorg. Als je miljarden aan steun kunt uitkeren, dan moet het toch ook mogelijk zijn om de financiële problemen binnen de jeugdzorg adequaat op te lossen?!

SPORT Naast de jeugdzorg heb ik mij het afgelopen jaar gericht op het thema sport. Dat was nodig. De relatie tussen de georganiseerde sport en de gemeente vertoonde haarscheurtjes. Na flink wat gesprekken met de sportbestuurders hebben wij als college inmiddels de nodige knopen doorgehakt. Wij gaan aan de slag met de binnensportaccommodaties en wij hebben goed gekeken naar de Open Club-subsidie. Bovendien hopen wij het probleem van groot onderhoud aan de buitensportvelden te hebben getackeld. De bal ligt nu bij de gemeenteraad om maar eens in sporttermen te blijven.

NOOIT AF Tegelijkertijd is sportbeleid ‘nooit af’. Bedoeling is om te komen tot een langetermijnvisie op de sport in Putten. Als één ding duidelijk is geworden in deze coronatijd, is dat sport superbelangrijk is in onze samenleving. Kortom, het is goed om daar volop aandacht aan te blijven besteden.

Bert Koops, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie