Afbeelding
't Nonnetje Harderwijk

Toprestaurants omgeving Putten behouden Michelinsterren

30 maart 2021 om 11:10 Zakelijk

PUTTEN Restaurants ‘t Nonnetje en De Basiliek in Harderwijk en Het Roode Koper in Leuvenum (gemeente Ermelo) behouden hun Michelinsterren. ‘t Nonnetje heeft er twee en De Basiliek en Het Roode Kooper één.

Dat is maandag door Michelin bekend gemaakt. In totaal mogen 113 restaurants in Nederland zich dit jaar ‘sterrenrestaurant’ noemen. Deze restaurants, volgens banden- en kaartenmaker Michelin de beste en vaak meest luxueuze van ons land, worden jaarlijks bekroond in de zogeheten Rode Gids. Vorig jaar telde Nederland 111 sterrenrestaurants.

Afgelopen weekend lekte al uit welke restaurants er een ster bij krijgen, maar er zijn ook zeven restaurants die hun ster verliezen. Dit zijn @Moshik in Amsterdam, De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, De Zwaan in Etten-Leur, Lucas Rive in Hoorn, Nive in Rijswijk, De Vrienden van Jacob in Santpoort en De Heer Kocken in Vught. Een deel hiervan staat niet meer op de ‘sterrenlijst’, omdat ze inmiddels zijn gesloten.

De Michelingids telt tien nieuwe sterrenrestaurants. Brut 172 in Reijmerstok en Restaurant 212 in Amsterdam halen beiden twee sterren. Restaurants met één nieuwe ster zijn Daalder en Wils in Amsterdam, Pieters Restaurant in Bergambacht, Tilia in Etten-Leur, Kasteel Heemstede in Houten, Nieuwe Winkel in Nijmegen, Zeezout in Rotterdam en Meliefste in Wolphaartsdijk.

Op onderstaande kaart staan de ‘sterrenrestaurants’  van 2021.


Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie