Archieffoto van een stukje Zuiderzeestraatweg wat al eerder onder handen is genomen.
Archieffoto van een stukje Zuiderzeestraatweg wat al eerder onder handen is genomen. Wijnand Kooijmans

Reconstructie Zuiderzeestraatweg en Waterweg stap dichterbij

30 maart 2021 om 13:44 Verkeer en vervoer

PUTTEN De gemeente Putten heeft met alle grondeigenaren overeenstemming bereikt over de aankoop van gronden die nodig zijn voor de reconstructie van de Zuiderzeestraatweg en Waterweg. Dit betekent volgens de gemeente dat bij een goed verloop van de bestemmingsplanprocedure in september kan worden gestart met uitvoering van de werkzaamheden.

Gelijktijdig met de reconstructie van de weg en de aanleg van het fietspad gaan nutsbedrijven aan de slag met het vervangen en verleggen van kabels en leidingen.

,,De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd’’, meldt de gemeente. ,,Zo blijft het gebied tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar. De werkzaamheden van deze fase (fase 1B) duren in totaal ongeveer een jaar. Fase 1A is eind 2018 afgerond en fase 2 is dit voorjaar helemaal klaar.’’

VRIJLIGGEND FIETSPAD De reconstructie van de Zuiderzeestraatweg en Waterweg - vanaf de Kuiterweg/Vanenburgerallee tot de kruising Hoornsdam - houdt onder meer in dat er een vrijliggend betonnen fietspad komt aan de noordzijde van de Zuiderzeestraatweg en aan de westzijde van de Waterweg.

PLATEAUS Verder worden de klinkers vervangen door asfalt en komen er snelheidsbeperkende en attentieverhogende plateaus en middengeleiders op de kruispunten en snelheidsbeperkende plateaus op lange rechte wegvakken.

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Fietspad en reconstructie Zuiderzeestraatweg/Waterweg 2021’ ligt tot donderdag 6 mei ter inzage.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie