In de Slag bij Triton strijden waterpoloteams om de felbegeerde drietand van Triton.
In de Slag bij Triton strijden waterpoloteams om de felbegeerde drietand van Triton. Nanda van der Eijk

Triton viert 60-jarig jubileum

21 mei 2018 om 07:13 lokaal

PUTTEN Zwem- en Poloclub Triton viert op 9 juni haar 60-jarige bestaan. In dit weekend vindt niet alleen de Slag bij Triton voor de tweede keer plaats, de zwemafdeling houdt ook diverse activiteiten.

Maranke Pater

Het Waterpolotoernooi De Slag Bij Triton wordt ieder jaar groter. Geelco Koetsier, organisator: ,,We zijn sinds de vorige succesvolle editie meer teams gaan benaderen. In de ochtend ontvangen we achttien jeugdteams en in de middag zullen er achttien seniorenteams zijn.” De Waterpoloteams komen vanuit het hele land. Koetsier: ,,Binnen no-time zaten we aan ons maximum. We hebben zelfs een extra team ingepland.” Het waterpolotoernooi wordt meer en meer uitgebreid. Koetsier: ,,De Slag bij Triton is echt aan het uitgroeien tot een event. We willen er een leuk sfeertje omheen creëren. We hebben een vergunning aangevraagd voor een festival-evenement met een leuk eindfeest met barbecue.”

SCULPTUUR Wegens omstandigheden kon kunstenaar Jan Mastenbroek vorig jaar niet de houten drietand live komen carven tijdens het toernooi. Dit jaar is hij echter wel aanwezig en zal hij live de wisselbeker voor de damesteams maken, Ariël, de dochter van Triton. ,,De wisselbeker wordt een houten sculptuur die door het winnende team mee naar huis genomen kan worden.”

Speciaal voor de teams die van ver komen is er een vergunning aangevraagd voor het inrichten van een kampeerterrein. Job Kuiper, mede-organisator: ,,De meeste teams komen uit de omgeving. Maar er zijn ook meerdere teams die blijven slapen. We krijgen seniorenteams over de vloer uit Enschede, Bussum, Doesburg, Roelofsarendsveen en zelfs Haarlem. Maar we verwachten ook DWK uit Barneveld en Flevo uit Nijkerk.” De organisatie hoopt op net zo’n mooie dag als vorig jaar. Koetsier: ,,Net als vorig jaar zullen we hottubs hebben waar onze deelnemers in kunnen stappen na afloop van een wedstrijd. Er zijn fysiotherapeuten en massagedames en - heren.”

RECEPTIE Naast de officiële receptie in verband met het zestigjarige jubileum zijn er ook verschillende activiteiten in het binnenbad te doen die door de zwemafdeling worden georganiseerd. Hugo Jansen, vice-voorzitter van de zwemafdeling van Triton: ,,Op 9 juni zullen wij in de namiddag een zwemwedstrijd organiseren, de 100 x 100. Voor de jongere zwemmers is er een vijfkamp waarbij ze verschillende spelletjes zullen doen.” Om 17.00 uur zal het zwemfestijn afgesloten worden met een grote barbecue voor de leden van de vereniging. Om 19.30 uur is er een receptie van de hele vereniging waar het college van b en w en diverse ereleden voor zijn uitgenodigd. Iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt is van harte welkom. Rond die tijd vindt ook de prijsuitreiking plaats van het toernooi van de Waterpoloërs.

Voor meer informatie: www.tritonputten.nl en deslagbijtriton.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie