Wethouder Bert Koops en voorzitter van de huisartsengroep Dider Vermaas ondertekenen de intentieverklaring. Achteraan van links naar rechts huisartsen Ineke Weenink, Anouk Bettman en Marieke de Vries en de online aanwezige huisartsen.
Wethouder Bert Koops en voorzitter van de huisartsengroep Dider Vermaas ondertekenen de intentieverklaring. Achteraan van links naar rechts huisartsen Ineke Weenink, Anouk Bettman en Marieke de Vries en de online aanwezige huisartsen. Hennie Joesten

‘Tijdige en passende zorg voor de inwoners van Putten’

13 april 2021 om 10:49 Zorg

PUTTEN De gemeente Putten en de plaatselijke huisartsen willen gerichter en beter samenwerken. Dat staat in de intentieverklaring die wethouder Bert Koops en voorzitter Dider Vermaas van de huisartsengroep maandag hebben ondertekend. 

Koops noemt het in een persbericht ,,een belangrijke stap die ertoe bijdraagt dat inwoners de hulp blijven krijgen die ze nodig hebben’’. In de intentieverklaring wordt het doel van de samenwerking als volgt omschreven: ,,Tijdige, passende en afgestemde zorg en ondersteuning voor de inwoners van Putten.’’ 

Speerpunten voor het jaar 2021 zijn ouderenzorg, de jeugdhulp, het bevorderen van een gezonde leefstijl en het tegengaan van eenzaamheid.

UITDAGINGEN Aanleiding voor de samenwerking is dat er veel uitdagingen zijn waar huisartsen én gemeente beiden mee te maken hebben. Zoals de vergrijzing, de steeds complexere hulpvragen, de toename van een ongezonde leefstijl, eenzaamheid en ondersteuning van mensen met psychosociale klachten. 

SPIL IN DE ZORG Daarnaast wordt de zorg steeds dichter in de buurt van inwoners georganiseerd, met huisartsen als spil in de zorg. De gemeente en de huisartsen willen deze uitdagingen niet naast elkaar, maar met elkaar aangaan. ,,Zo kunnen we elkaars mogelijkheden volop benutten én kunnen we efficiënter en doelmatiger omgaan met het geld dat hiervoor beschikbaar is”, stelt de wethouder. 

,,Als huisartsen vinden we het belangrijk om als partner op te trekken met de gemeente’’, meldt voorzitter Vermaas van de huisartsengroep. ,,De wijkmanager van Medicamus, onze regionale huisartsenorganisatie, heeft een rol gespeeld in het versterken van de verbinding met de gemeente en samen hebben we uitgewerkt wat nodig is. Een mooie ontwikkeling.”

UITVOERING De gemeente en de huisartsen gaan jaarlijks bekijken op welke gebieden zij elkaar kunnen versterken. Zij stellen elk jaar een uitvoeringsagenda vast met inhoudelijke thema’s en projecten.

VERBINDING Op het gebied van zorg, ondersteuning en welzijn zoeken de gemeente en huisartsen de lokale verbinding. In de uitvoeringsagenda 2021 staan daarom al enkele projecten waar ook andere partijen in Putten een bijdrage aan zullen leveren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie