H. Bosch uit Ermelo laat iedereen zijn hielen zien

17 april 2021 om 20:54 Sport Deel je nieuws

Deze keer niet alleen iets over de duiven van Putten, maar is H. Bosch uit Ermelo de grote winnaar van vandaag op Duffel.

Lid van P.V. De Snelpost/Ermelo en doet mee met het samenspel P.V. De Woudvliegers.

Hij pakte een zeer mooie 1-2 in de Afdeling 7 Noord tegen 8.378 duiven!!!!!!! en Regio A2 en versloeg ook in het samenspel alle deelnemers bij de lokale vereniging van Putten.

Zaterdagmorgen werden de duiven gelost om 10.30 uur vanuit Duffel. De lossingscommissie besloot eerst de opklaringen af te wachten.

Toen de duiven gelost werden begon het rekenen. Er was een zwakke Noordenwind die gedurende de ochtend wat aantrok.

Met dat in het achterhoofd en de afstand van plm. 149km naar Putten zou een snelheid van 70km per uur een kloktijd kunnen geven van plm. 12.38 uur. Maar gezien de verschillen in tijden in de overige afdelingen zou het ook maar eens 75 km per uur kunnen worden. En dan zou men binnen de 2 uur na lossing kunnen klokken.

Vanaf de Stationsstraat konden wij om 12.20 uur al verschillende duiven richting Ermelo/Harderwijk zien vliegen en dat bevestigde mijn berekeningen dat de 75km haalbaar kon zijn.

En dat klopte ook, want om 12.29 kwam de eerste duif richting de Stationsstraat. Een snelheid van 1253 mtr/minuut. Alleen deze had geen zin om te landen.

Toen uiteindelijk de duif afklokte was het leed al geschied. De snelle tijd was weg, 1 in de afdeling was weg. Maar ja, dat is topsport. Iedereen heeft wel eens een dag, dat het niet lukt.

Er kwamen er nog 2 overvliegen, maar die vlogen door en vielen bij de voorzitter van de plaatselijke vereniging. G.J. van Putten pakte lokaal de 1-2 met A. Dokter als 3e.

Volgende week gaan de duiven op bezoek in Lessines, België. Een afstand van plm. 214km naar Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie